Kompanija Kaspersky Lab objavila je danas da je proglašena za bezbednosnog lidera u okviru istraživanja „Forrester Wave™: Endpoint Security Suites, Q4 2016“. Prema rezultatima ovog izveštaja, rešenja kompanije ispunjavaju zahteve većine korporativnih klijenata, kroz lepo upakovan i integrisan paket. Forrester Wave istraživanjem obuhvaćen je program Kaspersky Endpoint Security for Business, integrisano bezbednosno rešenje koje nudi kompanija Kaspersky Lab.

Kompanija Forrester je pozvala odabrane proizvođače da učestvuju u njenom istraživanju pod nazivom „2016 Forrester Wave“. Svi učesnici kreiraju krajnja bezbednosna rešenja koja sprečavaju, detektuju i uklanjaju pretnje, prisutna su na tržištu i popularna kod korporativnih klijenata. Analitičari su ocenjivali učesnike na osnovu trenutne ponude, strategije i položaja na tržištu.

Povezana vest:  Viber prekida poslovne odnose sa Facebookom

U izveštaju je navedeno da „Kompanija Kaspersky Lab ima jedno od najkompletnijih krajnjih bezbednosnih rešenja na tržištu, sa visokim mogućnostima prevencije, detekcije i uklanjanja pretnji. Kompanija je sve ove bezbednosne opcije kreirala sama, tako da je integracija između različitih komponenti snažna i veoma značajna“. U izveštaju je takođe navedeno „da su klijenti prijavili visok nivo efikasnosti u sprečavanju malvera, sa solidnom sposobnošću napredne detekcije.

Povezana vest:  U Valjevu promovisan Trening centar Tehničke škole – fabrika Gorenje jedan od partnera

„Čast nam je što smo ocenjeni kao bezbednosni lider u okviru istraživanja „Forrester Wave™: Endopoint Security“. Nastavljamo da obezbeđujemo najbolju višeslojnu zaštitu kroz uočavanje IT bezbednosnih potreba velikih organizacija i objedinjavanje bezbednosnih tehnologija koje sprečavaju sajber pretnje. Verujemo u integrisan pristup, a to podrazumeva prevenciju, detekciju, kao i sposobnost odgovora na incidente. Sa daljim razvitkom našeg korporativnog portfolija, cilj nam je da obezbedimo najnapredniju tehnologiju za sva ključna područja IT infranstrukture“, izjavio je Nikita Švetsov (Nikita Shvetsov), glavni tehnološki direktor u kompaniji Kaspersky Lab.

Povezana vest:  Drže ih u tajnosti: polovina kompanija zabranjuje razmenu informacija o pretnjama sa profesionalnim zajednicama

Ranije tokom ove godine, kompanija Kaspersky Lab unapredila je svoj korporativni portfolio sa novom Kaspersky Targeted Attack platformom, kao i čitavim spektrom Security Intelligence usluga, koje su usmerene ka zaštiti kompanija od najsofisticiranijih pretnji. Takođe, u Dablinu (Republika Irska) je otvoren centar za istraživanje i razvoj, koji je fokusiran uglavnom na razvoj napredne analize podataka i tehnologija koje su bazirane na učenju mašina. Tim je odgovoran za ključne delove novih Kaspersky Lab rešenja i fokusiran na detekciju ciljanih napada, kao i na njihovo istraživanje.