Dve godine nakon premijere sata Huawei Watch u Barseloni, na tržištu se pojavio njegov naslednik, Hauwei Watch 2. Ovaj sat je dostupan u dve osnovne verzije: standardnoj i klasičnoj. Za ljubitelje dizajna će biti dostupna i specijalna verzija, dizajnirana u saradnji sa studiom Porsche Design.

Hauwei Watch 2 dočarava novi pristup konceptu pametnih satova. Njegov prethodnik je bio dodatak pametnom telefonu. Bez telefona u blizini, neke funkcije sata nisu bile moguće. Ovog puta, sat je postao potpuno nezavistan uređaj. On je naš asistent u svakodnevnim aktivnostima i više mu nije potrebna podrška pametnog telefona.

Pri stvaranju sata Huawei Watch 2, kompanija Huawei je rešila da iskoristi nova, napredna tehnološka rešenja koja se opisuje sveobuhvatnom frazom ,,Povežite se bilo gde“. Unutar sata je integrisana antena koja obavlja sav prenos podataka. Zahvaljujući ovoj anteni, koja okružuje skoro celo kućište, naš pametni sat podržava 4G/3G/2G, GPS, NFC, Wi-Fi i Bluetooth tehnologije! Ova lista je zadivljujuća, naročito jer se radi o satu koji teži samo 40-47 grama.

Povezana vest:  Saradnja Telenora i Grand produkcija

Šta ova promena znači za korisnika? Pametni telefon može da ostane kod kuće, a pritom ćemo i dalje moći da koristimo svoj Huawei sat.To je naročito važno kada idemo na trčanje ili kada nam telefon prosto ostane kod kuće. Od sada više nećemo morati da se vraćamo po njega.

Nakon ubacivanja nano SIM kartice u naš pametni sat, on će dobiti internet konekciju čak i izvan WiFi mreže. Na određenim telefonskim mrežama, sat čak može i imati isti broj kao telefon. Huawei Watch 2 će lako primiti i obavljati pozive i slati poruke. Obaveštenja svojih omiljenih aplikacija i društvenih mreža ćemo dobijati direktno na ekranu. Zahvaljujući sistemu Android Wear 2.0 i tehnologiji mašinskog učenja, na poruke ćemo moći da odgovaramo pomoću glasa, tastature, pisanja, kao i automatski generisanih odgovora u zavisnosti od sadržaja koji primamo.

Povezana vest:  Prijavite se za posao snova u Erbasu

Kada započnemo trening Huawei Watch 2 će sačuvati našu putanju na Claudu pomoću ugrađenih GPS i Glosnass sistema. Pametni sat je sreman da analizira različite discipline – od obične šetnje, preko kardio treninga, do trčanja na traci ili vožnje bicikle. Napredniji korisnici će moći da razviju profesionalne planove treninga zahvaljujući aplikaciji Huawei Health. Tokom vežbanja nema potrebe da previše pazimo; naš sat je otporan na vodu i prašinu – ispunjava IP58 normu, a ekran je zaštićen super otpornim staklom Corning Gorilla Glass. Sat konstatno prati naš puls pomoću ugrađenog merača i trening će nam biti mnogo prijatniji uz strimovanje muzike. Takođe možemo i da prebacimo svoju muziku direktno u memoriju sata Watch 2. Možemo da slušamo muziku preko prijatnih, bežičnih slušalica – pametni sat će se povezati sa njima pomoću Bluetooth tehnologije.

Isto tako, kada zaboravimo novčanik ne moramo da se vratimo kući po njega. Huawei Watch 2  podržava NFC tehnologiju i omogućava nam da plaćamo putem Android Pay standarda.

Povezana vest:  Najmanji iPod na svetu za samo $49

Većina komandi se mogu davati glasom, jer je u ovaj uređaj ugrađen najnapredniji glasovni asistent koji je trenutno dostupan na tržištu. Google Assistant će nam olakšati svakodnevne poslove. Aktivnosti kao što su proveravanje vremenske prognoze, podešavanje alarma ili beleženje nečega su mnogo lakše i brže uz Huawei Watch 2.

Druga serija Huawei pametnih telefona predstavlja potpuno novi koncept inteligentnog sata. Watch 2 je postao nezavistan uređaj. Zahvaljujući bateriji koja omogućava 2 dana korišćenja, on uspešno dopunjuje ili čak unapređuje naš pametni telefon. Huawei Watch 2 može biti naročito koristan tokom putovanja, vežbanja ili svakodnevnih profesionalnih i privatnih aktivnosti. Lak pristup kalendaru, porukama i obaveštenjima direktno na našem zglobu je mnogo efikasniji od stalnog vađenja i otključavanja telefona.