Pametni telefon je trenutno najkorisniji uređaj za bilo kog putnika. Huawei P10, debljine samo 7mm i težine samo 145 grama, poseduje sve funkcije koje vam mogu zatrebati kada putujete – navigaciju, aplikacije koje beleže fizički napor i rute putovanja, kameru visokog kvaliteta, pristup vituelnim vodičima i društvenim mrežama na kojima odmah možemo da objavimo svoje fotografije i beleške sa putovanja. Da bismo iskoristili ove prednosti, potrebno je samo da se pobrinemo da se baterija telefona ne isprazni. Huawei punjač za kola nam u tome može pomoći i – uprkos svojim malim dimenzijama – nimalo ne zaostaje za brzim punjačima uključenim u tradicionalne utičnice na zidu.

Osnovna svojstva su brzina i bezbednost punjenja

Brzo punjenje je jedna od najkorisnijih funkcija koja se vremenom našla na Huawei telefonima. Omogućava nam da za kratko vreme napunimo svoj telefon, koji potom može da radi veliki broj sati. To donosi potpuno nove mogućnosti. Telefon se može napuniti ne samo kod kuće, neposredno pred polazak (bez punjenja tokom noći, na primer), već i van doma. Dok pijemo kafu u kafiću možemo da napunimo telefon za nekoliko desetina procenata, a ne samo nekoliko procenata!

Povezana vest:  Uz svaki TECNO telefon – ranac na poklon!

Huawei je razvio sopstveni SuperCharge standard. Telefon se puni još brže i tokom tog procesa se greje manje nego što je slučaj sa rešenjima drugih proizvđača. Huawei je ovo postigao smanjivanjem voltaže uz viši intezitet struje, zavaljujući čemu struja ne mora da se konvertuje u telefonu da bi odgovarala voltaži telefona.

Da bi SuperCharge tehnologija bila bezbedna, Huawei je dizajnirao 5 nezavisnih tački merenja, na kojima se kontrolišu tri parametra – voltaža, intezitet i temperatura. Time se dobija čak 15 nezavisnih mera bezbednosti tokom punjenja. SuperCharge punjač komunicira sa telefonom putem protokola Smart Control Protocol što znači da i punjač i telefon sadrže specijalne elektronske jedinice koje kontrolišu proces punjenja. Potreban je i kompatibilan USB C kabl koji omogućava punjenje strujom od 5A i podržava komunikaciju između punjača i telefona.

Tokom putovanja – isključivo SuperCharge

 Svako ko je ikada koristio navigaciju preko telefona tokom dužeg putovanja dobro zna da telefon mora biti priključen za punjač. Aktiviranje GPS sistema uz konstantno uključen displej su među funkcijama koje će najbrže isprazniti bateriju telefona, a kada stignemo na odredište poželećemo da fotografišemo i delimo najinteresantnije slike sa svojim prijateljima.

Povezana vest:  Kamera kreirana specijalno za selfi

U takvoj situaciji nas može spasiti Huawei SuperCharge punjač za automobil. Uprkos svojoj standardnoj veličini, poseduje dva USB ulaza i podržava oba standarda za brzo punjenje: Quick Charge i Huawei SuperCharge. Huawei SuperCharge punjač za automobil nam omogućava da brzo i efektivno napunimo Huawei P10 u kolima. Uz to, ovaj punjač nam omogućava da istovremeno punimo još jedan uređaj kada ga uključimo u drugi USB ulaz. Punjač za kola se može koristiti bilo gde, potrebno je samo da nađemo ulaz kao na upaljaču za kola, na primer na brodu ili u prikolici za stanovanje.

Sa SuperCharge tehnologijom, kako sa standardnim tako i sa punjačem za kola, ne moramo da brinemo da će se Huawei P10 isprazniti, čak i kada zaboravimo da ga napunimo pre putovanja. Kada stignemo na svoju destinaciju Huawei P10 će biti napunjen i spreman za korišćenje. Bez obzira da li šetamo planinama ili vozimo bicikl, aplikacije kao što su Endomondo ili STRAVA će zabeležiti putanju, izračunati portošene kalorije i sačuvati GPS rutu kao suvenir sa putovanja. 100% napunjena baterija nam omogućava dosta sati korišćenja GPS sistema i slikanje mnogo slika i video snimaka sa putovanja.

Povezana vest:  Atrakcije koje dolaze: Nova Canon Digitalna SLR kamera u pripremi

Čak i ekstremniji putnici koji borave u prirodi više dana bez pristupa luksuznom smeštaju će ceniti brzo punjenje. Na primer, tokom dužeg putovanja kajakom ili auto-stopom telefon se može napuniti za vreme kratke pauze u restoranu. Potrebno vam je samo pola sata pre nego što budete mogli da nastavite putovanje.

Punjač za brzo punjenje u kolima će biti koristan bilo gde, potrebno je samo da nađemo ulaz kao na upaljaču za kola, na primer na brodu ili u prikolici za stanovanje.