Huawei P10 nudi neverovatnu brzinu u predivnom pakovanju. Kako to da se aplikacije odmah pokreću, čak i zahtevne igrice uvek rade bez zadrške, a filmovi se puštaju u najvišoj rezoluciji bez zastoja? Huawei P10 tehnologije omogućavaju ovo dostignuće!

Procesor Kirin 960 je pravo umetničko delo inženjerstva. Dizajn i proizvodnja su zasluga kompanije HiSilicon, koja je deo Hauwei grupacije i predstavlja najmoćniji mobilni ARM procesor na tržištu. Stvoren je kako bi objedinio dve naizgled nespojive odlike – sjajne performanse i odličnu energetsku efikasnost! Ovaj neverovatni cilj je ostvaren zahvaljujući arhitekturi od osam jezgara, sa četiri Cortex A73 i četiri Cortex A53 jezgra. Prva grupa jezgara, koja rade na 2,4 GHz, procesoru Kirin 960 omogućava neuporedivu računarsku moć, dok je druga grupa, brzine 1,8 GHz, optimizovana za odličnu energetsku efikasnost. U zavisnosti od potreba korisnika, procesor modela P10 fleksibilno uključuje i isključuje pojedinačna jezgra, čime omogućava maksimalne performanse za igricu ili energetsku efikasnost za aplikaciju i za dopisivanje koja radi u pozadini. Bez obzira koju se aplikaciju pokrenuli, fleksibilni i inteligentni Kirin 960 obezbeđuje dovoljno snage, ali ne više nego što je potrebno, čime se štedi baterija.

Povezana vest:  Vodeći na svetu – Canon osvojio šest EISA nagrada za 2020.

Neverovatne sposobnosti modela P10 i njegovog procesora Kirin 960 su potvrđene rezultatima testiranja – u aplikaciji GeekBench, koja meri performase u scenarijima sa jednim ili četiri jezgra, P10 opremljen Kirin 960 procesorom je najbolje ocenjen, sa 1942 i 6048 poena, tim redom.

Ali priča se ne završava sa procesorom. Moćni grafički čip, Mali-G71MP8, sarađuje sa jezgrima koja omogućavaju računarsku moć algoritmima aplikacija. Napravljen procesom tehnologije od 16-nm koja osigurava mali gubitak toplote, a time i mali utrošak snage i visoke performanse, ovaj GPU čip ima čak 8 koraka stvaranja grafike i podešen je da radi na 900 MHz. Njegov zadatak je obrada grafike i, iako dopisivanje ili primanje mejlova ne predstavlja nikakav izazov za G71MP8, svoju pravu snagu pokazuje kada pokrenete 3D igricu, jer vam omogućava da uživate u igranju sa sjanim efektima i bez ikakave zadrške. To isto važi za puštanje filmova – slika je savršena čak i sa najvišim rezolucijama.

Povezana vest:  Počela prodaja HONOR Magic5 Lite telefona

Kao mali dodatak tu je SoC (System-on-Chip), čip koji kombinuje CPU i GPU, omogućava računarsku snagu i odličnu grafiku u aplikacijama. Ipak, RAM memorija je ta koja osigurava brzo pokretanje i neprimetno prebacivanje sa jedne aplikacije na drugu. Svesna toga, kompanija Huawei je dizajnirajući ovaj prelepi telefon, opremila P10 sa 4 GB RAM memorije. To omogućava brzu promenu funkcija i odlično korisničko iskustvo. Ali inženjeri kompanije Huawei su hteli da P10 bude neuporediv uređaj koji će korisnicima pružiti osećaj brzine i fluidnosti u svim mogućim uslovima. Zbog toga su se okrenuli futurističkim tehnologijama.

Povezana vest:  Otvoren novi Miele showroom u Beogradu na vodi

Upotrebili su vrhunske tehnologije mašinskog učenja, jednog od najvažnijih elemenata veštačke inteligencije. Pomoću ovih mehanizama, Huawei P10 može da predvidi koje aplikacije će korisnik najverovatnije pokrenuti i kada, a zatim da unapred rezerviše resurse. Ultra Memory, što je naziv ove tehnolgije, nam omogućava da ubrzamo telefon više nego što je do skoro delovalo moguće.

Tehnološka naprednost elemanata telefona Huawei P10 kao što su CPU, GPU i RAM memorija, kao i mašinsko učenje algoritama koji optimizuju njihovo korišćenje, demonstriraju značaj iskustva i tehnološke stručnosti pri dizajniranju i proizvodnji pametnih telefona. Inženjeri kompanije Huawei su stvorili pravu zver, koja je potom pripitomljena i zarobljena unutar predivnog, svršeno izrađenog kućišta ovog tankog i elegantnog uređaja. Sada snaga modela P10 može da radi i za vas.