Kompanija Dell predstavila je na nedavno završenom IFA sajmu u Berlinu nove modele laptop računara iz serije Inspiron 7000. Novi modeli iz ove serije idealan su saputnik zahvaljujući tankom okviru i maloj težini, a dolaze u novim bojama Platinum Silver ili Pink Champagne. Dostupni u veličinama od 13 i 15 inča, Inspiron 7000 laptop računari imaju briljantan FHD IPS ekran koji pruža oštru sliku sa pregršt detalja, kao i sa UHD opcijom koja pokriva 100 odsto AdobeRGB spektra dostupnog na 15-inčnom modelu.

Povezana vest:  Canon predstavlja XC15 – profesionalnu kompaktnu 4K kameru sa vrhunskim audiointerfejsom

Novi modeli iz Inspiron serije 7000 imaju odlične performanse, responzivnost i hardware enabled security sistem ugrađen u 8. generaciju Intel Core procesora. Sigurnost podataka je dodatno poboljšana zahvaljujući biometrijskim očitavanjem bez lozinke uz Windows Hello opciju, te infracrvenu kameru ili čitač otiska prsta (samo na 13” modelu). Takođe, donose i niz opcija za skladištenje podataka, uključujući PCIe NVMe SSD funkciju.

Povezana vest:  Nova pogodnosti za Mastercard korisnike – 600 dinara povraćaja novca za mobilna plaćanja

„U Berlinu smo dokazali vodeću poziciju u inovacijama u segmentu personalnih računara, gejminga i virtualne realnosti. Od našega novog Mixed Reality sistema do prenosivih računara, nove serije proizvoda donose i vrhunski dizajn, izuzetno vizualno iskustvo i vrhunske performanse“, izjavio je Ray Wah, stariji potpredsednik i glavni direktor Consumer & Small Business proizvodne jedinice kompanije Dell.

Dell je unapredio i 2-u-1 prenosive računare iz Inspiron 5000  serije (modeli 13 i 15 inča), kao i Inspiron 17 serije 7000 koji sada nudi bolje performanse u super tankom okviru, zahvaljujući 8. generaciji Intel Core procesora i DDR4 memoriji.

Povezana vest:  „Big Data“-konferencija u Beču