Drugi po redu „Future Kids meetup” održaće se u nedelju 20. maja 2018. godine, sa početkom u 12 časova, u velikoj sali Dečijeg kulturnog centra u Beogradu. Događaj organizuju Kliker IT centar za decu i Dečiji kulturni centar, a učešće na događaju je besplatno.

„Future Kids meetup” je jedinstven događaj ovakve vrste za decu u Srbiji, tokom kojeg će stručnjaci iz oblasti novih tehnologija približiti deci svoje profesije na interaktivni način. Govornici će pričati o 3D štampi, čitanju moždanih talasa pomoću mobilnog telefona, kako postati košarkaški trener iz fotelje, koje sve stvari komuniciraju putem interneta i drugim interesantnim temama.

Povezana vest:  Novi modeli telefona Nokia uz „Prenesi“ tarifni paket

„O tome kako izgledaju početni koraci u svetu programiranja sa čime se susretao prilikom pravljenja prvih igrica govoriće i polaznik Kliker IT centra za decu. Posetioci će takođe imati priliku da igraju fudbal pomoću robota, vide različite dronove, isprobaju olovke za 3D štampu, i tako dobiju znanje kroz zabavu”, ističe Miomir Popeskov iz Kliker IT centra za decu.

Povezana vest:  Facebook generacija će jednog dana morati da menja imena

Prisustvo na događaju je potpuno besplatno uz prethodnu prijavu na formularu koji je dostupan u aktuelnim prijavama na sajtu Kliker IT centra za decu – www.klikercentar.rs Broj mesta je ograničen na 440 (220 dece sa po jednim roditeljem/starateljem).

Sva dodatna pitanja možete uputiti na [email protected], sa naznakom „Za Future Kids meetup“.

Povezana vest:  Canon-ova inovacija EOS R sistema susreće se sa APS-C formatom u dva nova hibridna fotoaparata, EOS R7 i EOS R10