googleGoogle omogućio besplatne telefonske pozive putem Gmaila

 

Američka kompanija Google je na svom servisu Gmail uvela besplatne razgovore sa e-maila na telefon, čime je postala konkurencija servisima poput Skypea. Ova besplatna Gmail aplikacija zasad je dostupna samo u Sedinjenim Američkim Državama i Kanadi, ali se planira dalje širenje projekta.

Pozivi u SAD-u i Kanadi biće besplatni do kraja godine, dok će se pozivi prema Velikoj Britaniji, Francuskoj, Kini i Nemačkoj naplaćivati 2 centa po minuti, saznaje BBC.

Povezana vest:  Nova kompanija Er Frans KLM grupa kupuje 60 Erbasovih aviona

Do sada je Google nudio pozive s računara na računar i video chat.

-Ovo je veoma velika stvar jer stotine miliona korisnika Gmaila sada mogu da zovu bližnje sa svog korisničkog računa na Gmailu – rekao je Craig Walker, Googleov produkt menadžer u oblasti komunikacija.

-Za korišćenje servisa nisu potrebne dodatne aplikacije. Za korisnike ovo znači da će moći da komuniciraju puno jeftinije i, naravno, efikasnije – dodao je Walker.

Povezana vest:  Brzina zarobljena u aluminijumu – Huawei P10!

Link za poziv će se pojavljivati na levoj strani Gmail računa, u odeljku predviđenom za „chat“. Pojaviće se opcija „call phone“ („nazovi telefon“), zajedno sa brojčanikom na koji se unosi željeni telefonski broj.

Iz Googlea su poručili da će sav novac koji skupe od međunarodnih poziva iskoristiti da plate besplatne pozive unutar SAD-a i Kanade.

Povezana vest:  Vrhunske funkcije pametnog sata