intel-logoIntel predstavlja inovacije za neprimetno prelaženje sa jednog na drugi smart uređaj

 

Izvršni direktor kompanije Intel Corporation, Pol Otelini, danas je istakao nekoliko tendencija i tehnologija koje su formirale novo tržište za sveobuhvatne računarske tehnologije. Sve to donosi izazove inženjerima i nove mogućnosti za high-tech industriju.

Ovi trendovi obuhvataju širenje milijardi smart uređaja povezanih sa Internetom,  što podrazumeva računare, telefone, automobile. Korisnici žele da bez muke menjaju aparate i da se povežu sa prijateljima, dobiju informacije i da se zabave. Otelini je rekao da korisnici biraju uređaj koji najviše zadovoljava njihovih potreba i da nijedan ne može da se proglasi pobednikom.

Iz komapnije smatraju da će Intel napredovati i dobiti u ovoj bici na IT tržištu. Kompanija razvija dizajn čipova, proizvođačke tehnike i softverska rešenja kako bi ponudili što kompletnije hardverske i softverske platforme kao i ostale slične usluge koje isporučuju efikasan rad uz minimalnu potrošnju energije, bezbednost i povezanopst velikog broja uređaja na Internetu. Kompanija razvija liniju proizvoda koji obuhvataju računare visokih performansi i servera, kao i širok spektar ostalih smart uređaja koji se već konektuju ili će se konektovati na Internet.

Povezana vest:  Bezbednost je umetnost: kompanija Kaspersky sarađuje sa savremenim umetnikom Felipeom Pantoneom u cilju podizanja svesti o Danu privatnosti podataka

„Korišćenje računara je postalo neophodna aktivnost u našim svakodnevnim životima”. rekao je Otelini prilikom otvaranja polugodišnjeg Foruma Intelovih programera. „Naša vizija je da kreiramo neprekidnu tradiciju personalizovanih kompjuterskih tehnologija, koja garantuje konzistentnost i međusobnu Internet povezanost različitih uređaja u kući, automobilu, kancelariji ili u Vašem džepu.

„U središtu ove povezanosti stajaće Intel koji će razvijati smart, korisnije i snažnije uređaje, dodao je on. „Menjamo način na koji razvijamo i prezentujemo svoja rešenja kako bismo izvršili ovu misiju.”

Kompanija Intel napravila je i dodatna ulaganja izvan oblasti personalnih kompjutera. To je pak donelo dobit od 10 milijardi dolara prošle godine (primer je Wind River) za doprinos razvoju kapaciteta kompanije. Otelini je izjavio da će pripajanje Infineon’s Wireless Solutions Business and McAfee Inc. kompaniji Intel pojačati mogućnosti kompanije da isporučuje proizvode sa većim brojem bežičnih konekcija i da će se još efikasnije suprotstaviti sofisticiranim bezbednosnim napadima koji se dešavaju na velikom broju uređaja priključenih na Internet. Planirana kupovina Texas  Instruments koja se bavi kablovskim modemima će poboljšati Intelovu sposobnost da isporuči Internet usluge svojim korisnicima.

Povezana vest:  HTC VIVE PREDSTAVLJA KOMPLETAN PAKET PREMIJUM VR PROIZVODA ZA FIRME SVIH VELIČINA

Intelov izvršni direktor je objasnio kako se prednosti Murovog zakona i Intelova vodeća tehnologija primenjuju na različite delove računara za neverovatno moćne i energetski efikasne procesore. Komapnijina jedinstvena High-K metal gate tranzistorska tehnologija obezbeđuje deset puta manje gubitka energije iz serije u seriju, nastavljajući da poboljšava učinak.

„U toku su neverovatne inovacije u oblasti računarstva”, rekao je Otelini navodeći nekoliko primera uključujući buduću Intel® Core™ seriju procesora druge generacije, Intel® Wireless Display tehnologiju i konfiguraciju za poslovne računare. “Uzbuđen sam jer Intel svojim inovativnim idejama uspostavlja nove trendove na tržištu, ostajući veran svojoj bogatoj tradiciji.”

Intel® Core™ procesor, Intel® Atom™ procesor i Intel softverske alatke imaju ulogu u preoblikovanju data centara, Internet „cloud“ i ostalih oblasti koje se menjaju pod uticajem sve većeg broja smart tehnologija zasnovanih na korišćenju Interneta. Otelini je istakao Intelov uspeh u ovim oblastima. On je takođe demonstrirao nekoliko tehnologija koje su prikazale kako Intelova vodeća računarska arhitektura  omogućava stalno i međusobno povezano funkcionisanje na Internetu.

Povezana vest:  ADATA predstavlja novu ponudu dodatne opreme za mobilne uređaje

„Uzbuđeni smo kada vidimo da televizijska industrija  svojih par usluga zasnovanih na Internet tehnologijama podiže na nivo potpuno integrisanih Internet servisa “, izjavio je Otelini. „Ovu novu tehnologiju nazivamo smart TV, a proizvodi će se uskoro prodavati širom sveta.”

Otelini je predstavio dva smart TV uređaja koji rade na Intel® Atom™ procesoru CE4100 i Google TV koji će biti lansirani ove jeseni. Sony Internet TV i Logitech Revue spajaju pristup Internetu sa gledanjem televizije kombinujući Intel procesore i Google TV Android platformu. Očekuje se da će D-Link, Telecom Italia i još nekoliko drugh kompanija uskoro lansirati proizvode zasnovane na Intel® Atom™ procesoru CE4100.

Uspeh kompanije Intel u obalsti proizvodnje ugradnih procesora nastavlja se nagradama za dizajn Intel Core i Intel Atom procesora u više od trideset segmenata tržišta, uključujući automobile, kućne aparate i digitalna rešenja.