Lenovo predstavio svoj prvi smartbook

lenovo-skylight2Osim po predstavljanju gomile malenih prenosnih računara, popularnih netbookova, prošla godina obilovala je i najavama dolaska na tržište još manjih prenosnika – smartbooka. Lenovo je nedavno predstavio svog igrača u ovoj kategoriji. Kineska kompanija Lenovo najavila je ceo niz uređaja za nadolazeći sajam potrošačke elektronike CES 2010, među prenosnicima, netboocima i drugim uređajima našao se i jedan smartbook.
Karakteristike smartbooka su izuzetna kompaktnost; ovi uređaji nalik su prenosnim računarima, ali manji su čak i od netbooka, korišćenje procesora koje uobičajeno pronalazimo u smart telefonima, prisutnost 3G-a i GPS-a kao i vek trajanja baterije od gotovo jednog celog dana.
Smartbook iz Lenova dolazi pod oznakom Skylight, sadrži 10,1-inčni ekran, pokreće ga prilagođena verzija Linuxa, ugrađena baterija po specifikaciji bi trebala da izdrži do deset sati rada, sadrži dva USB porta, mini HDMI te portove za memorijske kartice SD i SIM karticu, a koristi 20 GB memorije.
Ovo su za sada svi podaci do kojih se može doći, a za ostalo ćemo morati sajam CES 2010.

Povezana vest:  Upoznajte svoj AI: IBM istraživači rade na transparentnosti i bezbednosti AI