Etihad kargo (Etihad Cargo) dodao je na rastuću listu specijalizovanih proizvoda FreshForward uslugu, pružajući podršku industriji smrznutih proizvoda zaduženoj za uvoz kvarljive robe u UAE.

Nova usluga osigurava da se proizvodi kao što su sveže voće, povrće, mlečni proizvodi, riba, meso i cveće neometano kreću kroz globalnu mrežu Etihad kargo sve do krajnje destinacije. Konkretnije, u čvorišnom centru u Abu Dabiju prioritetno se prevozi kvarljivi teret iz aviona u lokalni centar, a potom i u kamione kojima se roba šalje direktno do kupaca bilo gde u UAE.

Sve ovo predstavlja prekretnicu u unapređenju Etihadove ponude koja za odabrane proizvode uključuje i krajnju isporuku na domaćem tržištu, što je ključni stub Etihadove nove strategije širenja usluga van konvencionalnog modela od aerodroma do aerodroma.

Povezana vest:  Samsung Motion Sync usisivač donosi pametniji način čišćenja

Generalni direktor sektora Kargo i logistika Etihad ervejza Abdula Mohamed Šadid (Abdulla Mohamed Shadid) tim povodom je rekao: „Etihad kargo igra ključnu ulogu u podsticanju uvoza i izvoza UAE preko našeg čvorišta u Abu Dabiju i zadovoljni smo što sada predstavljamo još jedan proizvod koji će to pospešiti. Siguran, efikasan i pravovremeni transport je od ključnog značaja za najveće uvoznike svežih proizvoda u UAE, uključujući lance supermarketa, trgovce na veliko hranom i pićem, restorane i cvećare.“

Etihad kargo je prevezao preko 90.000 tona kvarljive robe za poslednjih 12 meseci. Voće i povrće činilo je više od 37% ukupne količine, dok je u ostalim kategorijama prevezao meso (15.000 tona), cveće (19.000 tona) i ribu (8.000 tona).

Povezana vest:  Pronašli smo najbolji i najelegantniji način da brinete o svom zdravlju i budete u trendu

Flota od 109 uskotrupnih, širokotrupnih i teretnih Etihadovih aviona leti do više od 90 destinacija širom sveta i već je uređena za potrebe tereta sa kvarljivom robom, primenjujući najviši nivo kontrole kvaliteta.

Etihad kargo mreža povezuje UAE sa važnim izvoznim tržištima širom sveta, a takođe obezbeđuje i besprekoran transfer u Abu Dabi globalne industrije smrznutih proizvoda među kojima je cveće iz Južne Amerike, mango iz Indije i jagnjetina iz Australije, kao nekih od ključnih proizvoda među njima.

Povezana vest:  Samsung istražuje svet mobilne virtuelne stvarnosti uz Gear VR

Korisnici će nastaviti da uživaju prednosti postojećih mogućnosti Etihad kargo lociranja, prilagodljive kontrole temperature u teretnim i putničkim avionima, skladištenja smrznutih proizvoda u čvorišnim centrima, pakovanja suvog leda, termo ćebadi i hladnih transportnih kontejnera, što je svega nekoliko elemenata dostupnih pod novom brendiranom uslugom.

FreshForward je poslednja u nizu usluga u revidiranoj komercijalnoj ponudi kompanije Etihad kargo koja se odnosi na segment premijum proizvoda. Nedavno pokretanje novih usluga kao što su FlightValet (automobili), FlyCulture (umetnost i muzika) i sada FreshForward (smrznuti proizvodi), osmišljeno je da zadovolji osobenosti ovih industrija.