Beč ove jeseni domaćin jednog od najvećih gejming događaja u Evropi

///Beč ove jeseni domaćin jednog od najvećih gejming događaja u Evropi

Beč ove jeseni domaćin jednog od najvećih gejming događaja u Evropi

U Beču se od 19. do 21. oktobra održava jedan od najvećih gejming događaja na nemačkom govornom području. Dvanaesti po redu „GAME CITY“ privući će svojim raznovrsnim programom sa preko 70 izlagača i ove godine više desetina hiljada posetilaca različitih uzrasta. Deca, mladi, ali i njihovi roditelji imaće priliku da isprobaju najnovije igrice, otkriju savremene trendove, ali i da dobiju najaktuelnije informacije iz ove oblasti.

Povezana vest:  Revolucija 4K objektiva: Canon predstavlja UHD DIGISUPER 122 sa najširim uglom na svetu, UHD DIGISUPER 111 iCJ25ex7.6B

„Ono što nas razlikuje od ostalih sličnih manifestacija jeste  činjenica da mi gejmingu pristupamo kao celovitoj oblasti. Naglasak je na pedagoškom, ali i naučnom pristupu a na prvom mestu su užitak i zabava“, izjavila je Andrea Hojerman, direktorka udruženja wienXtra, jednog od organizatora ovog skupa.

Jedan od magneta za posetioce svake godine je raznovrsni program eSportova. Ove godine se posebno izdvajaju finale austrijske A1 lige eSportova koje se održava na glavnoj bini ispred gradske većnice uz nagradu od ukupno 32.000 evra i višednevni turnir eSportova „Battle Royale Modus“, na kojem će učestvovati preko 6.000 igrača.

Povezana vest:  LG predstavlja kućne aparate sa SMART tehnologijom na sajmu IFA 2011

Zajedno sa porastom značaja gejming scene raste i senzibilitet u vezi sa temama kao što su govor mržnje, diskriminacija, kao i uticaj kompjuterskih igrica na proces učenja. U okviru „GAME CITY“-ja internacionalni eksperti će govoriti o ovim gorućim temama našeg vremena.

Pedagoški fokus je deo „GAME CITY“ školskog dana. „Gejming nema samo zabavnu konotaciju, puno igrica ima i pedagošku vrednost, te omogućava učenje kroz igru. Deca će imati priliku da se, osim zabave, upoznaju i sa drugim temama, kao što su online sigurnost ili dizajn igrica“, izjavila je Klaudija Bajerl, predstavnica wienXtra dečije zone.

Povezana vest:  Nov prodor Nokije na tržište mobinih telefona

PHOTO: www.game-city.at

 

By | 2018-09-15T18:48:00+00:00 septembar 16th, 2018|Kompjuteri i tehnika|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.