Bliži se finale prve “trilogije” beogradskog festivala igara i pop kulture Games.con. U svom trećem izdanju, od 30. Novembra do 2. Decembra, prestižna domaća manifestacija smestiće se u najvećim halama Beogradskog sajma, Hali 1 i Hali 2, na preko 25.000 kvadratnih metara.

Time Games.con i zvanično od ove godine postaje najveća konvencija ovog tipa na Balkanu. Pod parolom “levelovati se mora”, festival okuplja kompletnu industriju moderne zabave na jednom mestu i desetine hiljada ljubitelja svega što ona nudi.

Povezana vest:  Kaspersky Threat Intelligence Portal predstavlja API integraciju za članove zajednice i mogućnost poverljive provere sumnjivih objekata

Kao festival igara, Games.con je epicentar samog vrha gaming industrije, modernih i najnovijih tehnologija, kao i najvećih i najbrojnijih turnira u elektronskim sportovima. Pre svega, Games.con je najmasovnije okupljalište ljubitelja svih vrsta igara – od virtuelne realnosti, preko PC gaminga i konzola sve do tradicionalnih društvenih igara.

Kao festival popularne kulture, Games.con je samit takozvanih “fandoma” – mesto gde se fanovi susreću sa najpopularnijim filmskim i televizijskim franšizama, najboljim stripovima, ali i domaćim distributerima i televizijskim mrežama koje ih plasiraju.

Povezana vest:  Mesečni rast od 40 odsto MasterPass transakcija u Evropi

Ove godine, posebnu pažnju Games.con će takođe pružiti i najboljem što domaća pop kultura ima da ponudi.

U svom prvom izdanju, Games.con je okupio 20, a u drugom preko 30.000 posetilaca. Ove godine, organizatori manifestacije, Digital & Entertainment Festivals, očekuju da se taj broj udvostruči.

Pored zabavnih sadržaja, Games.con će okupiti i sam vrh IT industrije, gaming industrije, domaćih, regionalnih i stranih developerskih timova, i pružiće im “prozor u svet” u okviru konferencije Horizon Games.

Na Games.conu svoje mesto će pronaći i brojni edukativni sadržaji za decu i mlade svih uzrasta.

Povezana vest:  5 razloga zašto je pametan sat idealna investicija

Ove godine, u svojoj marketinškoj kampanji “Kao da je normalno”, Games.con poručuje da se u svima nama krije gejmer, i da će se na ovom festivalu sa stvarnim svetom još jednom “sudariti” stotine virtuelnih. Svi ljubitelji dobre, prave zabave osećaće se kao kod kuće na trećem rođendanu festivala igara i pop kulture, a kapije Games.cona otvaraju se u petak, 30. novembra u 10 sati ujutru!

PHOTO: Nemanja Đorđević