BISERI ABA Lige, najkvalitetnijeg regionalnog sportskog takmičenja, tandem MVP Evropskih prvenstava do 18 godina, i buduće velike zvezde igre pod obručima, Nikola Mišković i Marko Pecarski, na kratko su se „presvukli“ u NBA dresove i odmerili snage u „Stejpls centru“. Ovog puta bilo je to u igrici na konzoli, na Beogradskom festivalu igre i pop kulture „Games.con“. Sa jedne strane „Lejkersi“, a na drugom delu terena „rakete“ iz Hjustona.

– U igrici Hjuston mi je omiljeni klub u NBA, a od igrača to je Džejms Harden. Zaista je neverovatan, i deluje autentično, baš kao i na pravom terenu – kaže Pecarski, najbolji igrač ovogodišnjeg Evropskog prvenstva do 18 godina na kom je Srbija uzela zlato, dok pored njega sedi Mišković, osvajač istog priznanja na EP iz 2017. i dodaje da mu se najviše dopada stil igre Kevina Durenta iz Golden Stejta.
Mada su naša dvojica košarkaša dokazano najbolji u svojoj generaciji na Starom kontinentu, gde su osvojili zlatne medalje za Srbiju, ne žure sa pričom o odlasku „preko bare“.

– Svakom igraču je san da zaigra u NBA, naravno. Ipak, tek ulazimo u seniorsku konkurenciju, moramo još mnogo toga da naučimo i da se dokažemo na našim prostorima. Mega ima odličnu atmosferu u timu, svi smo kao jedan, i dobro nam je krenulo u ABA Ligi. Regionalno takmičenje mi pruža mogućnost da napredujem i optimalno se razvijam. Rastem zajedno sa klubom i zadovoljan sam kako sve ide – govori 207cm visoki Mišković, koji je u martu ove godine debitovao za Megu u ABA Ligi u utakmici protiv Zadra, i zajedno sa ekipom predstavlja jedno od najprijatnijih iznenađenja sa trenutnim skorom 7-2 i trećom pozicijom na tabeli.

Povezana vest:  Novi Toshiba TV aparati donose 3D TV i integraciju kućne mreže za široku upotrebu

Posle reda priče, usledio je novi red igrica, uz dobru zabavu, baš kako to i ide na festivalu gejminga.

– Trudim se da uhvatim vreme kada su neki slobodni dani i lošije vreme napolju i zabavim se uz igrice. Igram najčešće FIFA i društvene igre, volim da se takmičim sa nekim. Znam i da sednem sam, pa igram online, što mi je isto dosta zanimljivo – govori Mišković, dok pokušava da napravi proboj kroz odbranu Pecarskog, i dodaje kroz smeh: – Ja sam od onih koji češće pobeđuju. Ne volim poraze, jako ih teško prihvatam.

Povezana vest:  Samsung predstavio novi Galaxy S21 FE 5G - vrhunski pametni telefon dizajniran po meri korisnika

Marko je na to imao šta da doda, prihvatajući šalu.

– Da, ali u NBA 2K to ti baš i ne polazi za rukom – rekao je prvotimac Partizana, dok je pogađao trojku, baš sa Hardenom. – Ipak, moram da priznam da je Nikola odličan u FIFA, tu je gotovo nenadmašan.

Te reči su već obradovale njegovog bivšeg klupskog kolegu iz Mege i velikog drugara.

– Možda sam bolji u FIFA jer obožavam fudbal. Mnogo me zanima taj sport. Gledam dosta utakmica, informišem se. Uostalom, prvo sam i počeo da treniram fudbal, pa sam tek posle prešao na košarku. Od klubova iz Evrope simpatišem Napoli, a u Engleskoj su to Vest Hem i Arsenal – ističe Nikola.

Među crno-belima postoji dosta košarkaša koji vole igrice, a jedan se izdvaja po veštinama, otkriva Pecarski, 208cm visoki centar Partizana, koji vredno trenira i trudi se da se izbori za svoje mesto u prvom timu.

Povezana vest:  Tecno otkriva koncept telefon Phantom Ultimate sa inovativnim ekranom na izvlačenje

– Sani Aranitović je najbolji. On najviše igra i deluje nepobedivo. Ostali smo svi tu negde, nema niko ko se dodatno izdvaja.

Obojica biraju Sony Play konzolu umesto kompjutera, a osim FIFA i NBA ima još par igara koje su aktuelne.

– Planiram Battlefield 5 da uzmem, jer sam imao ekipu sa kojima sam često igrao „jedinicu“. To su sve košarkaši, Danilo Nikolić, Aleksa Ilić, Nikola Ivanović i Petar Popović, a bio je tu i Bojan Dubljević, koji je igrao u Valensiji. Sada su oni isto uzeli peticu, igraju, pa ja malo zaostajem. Moram to da nadoknadim – poručuje Mišković, koga publika u ABA Ligi ove sezone pamti po sjajnim utakmicama protiv FMP i Olimpije, kada je ubacio 14, odnosno 18 poena i bio među najboljima na terenu – zaključuje Mišković.

Posle kratke pauze, ABA Liga ponovo kreće sa utakmicama redovnog 10. kola krajem naredne sedmice. Partizan igra u gostima protiv Igokea, dok Mega gostuje u Podgorici protiv Budućnosti.