Kompanija Samsung najavila je tri nova monitora: moderni, minimalistički Space Monitor, CRG9 monitor dizajniran za uživanje u igranju video igara i UR59C, tanki 4K UHD zakrivljeni monitor idealan za one koji se bave kreiranjem sadržaja. Svaki monitor donosi najbolju tehnologiju, od ultra-širokih ekrana i realističnih boja, do minimalističkog dizajna idealnog za manje radne prostore i povećanje produktivnosti.

„Najnovija serija monitora je odličan izbor, za različite namene. Ovim pokazujemo koliko smo posvećeni stalnim inovacijama i liderstvu u ovoj kategoriji”, izjavio je Seog-gi Kim, izvršni potpredsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung Electronics. „Ovi monitori su deo naše šire strategije za ovu godinu.Želimo da korisnicima pružimo izbor kako bi dobili ono što im je neophodno – lepe i praktične uređaje, koji inspirišu da se postiže više”.

 

Space Monitor: moderan, minimalistički i fleksibilan dizajn

Zbog svog elegantnog dizajna i funkcionalnosti, Space Monitor korisnicima pruža mogućnost da svoju pažnju usmere na ono što je na ekranu, a ne na ono što se nalazi oko ekrana. Uz pomoć jedinstvenog ugrađenog stalka za uštedu prostora, pričvršćuje se za sto i dodatno oslobađa prostor na stolu. Monitor se lako instalira i podešava kada se ne koristi, te ga je jednostavno pomeriti i postaviti sasvim uz zid. Jednostavnim ergonomskim podešavanjima, pristupom portovima i diskretnim sistemom za sakrivanje kablova, Space Monitor unapređuje i formu i funkciju bilo kog radnog mesta ili kućne kancelarije.

Povezana vest:  Kaspersky Lab: WannaCry ransomware napad je upozorenje za organizacije širom sveta

Osim svojih estetstkih karakteristika, Space Monitor je monitor visokih performansi, sa brojnim različitim funkcijama. Model od 27 inča nudi QHD rezoluciju za detaljne, savršeno oštre slike, dok model od 32 inča prikazuje sadržaj u 4K UHD rezoluciji.

Space Monitor korisnicima nudi jedinstveni stalak, koji se potpuno uklapa u zadnju stranu tankog okvira monitora. Kada se postolje koristi, Space Monitor se lako može nagnuti, pomeriti od zida ili spustiti na radnu površinu stola. Uz pomoć funkcije „Zero Height Adjustable Stand“, ekran se prilagođava svačijem ukusu kada je o uživanju u vizuelnim sadržajima reč. Takođe, ovaj stalak eliminiše haos od kablova integracijom HDMI i kabla za napajanje u sam stalak.

Ultra-široki CRG9 gaming monitor sa dvostrukom QHD rezolucijom  

Prvi na svetu ultra-široki gaming monitor CRG9 sa visokom rezolucijom i odnosom 32:9. Ovaj monitor obezbeđuje brzinu osvežavanja od 120Hz sa brzim odzivom od 4 ms na 49-inčnom ekranu koji smanjuje zaostajanje slike i zamućenje pokreta kako bi držao korak sa brzim igrama.

Povezana vest:  Reci „volim te“ na Viberu!

Monitor takođe koristi AMD Radeon FreeSync™ 2 HDR tehnologiju kojom se smanjuje seckanje, cepanje ekrana i zaostatak pri unosu ulaznih komandi. Sadržaj zaista oživi na monitoru CRG9, sa dvostrukom QHD rezolucijom (5120×1440) i HDR10 sa maksimumom osvetljenosti od 1000 nita, za najfinije detalje u najosvetljenijim i najtamnijim delovima slike. HDR10 pruža mogućnost lokalnog prigušenja svetla a HDR visokog kontrasta nudi napredne naglašene osvetljene delove koje nije moguće prikazati na monitorima koji nisu HDR. Monitor koristi Samsung Quantum dot tehnologiju za širok spektar precizno reprodukovanih boja. Zakrivljenje ekrana od 1.800 mm i ultra-široko vidno polje pružaju potpunu vidljivost.

Ekvivalentan paru monitora QHD sa odnosom 16:9, dijagonale 27 inča postavljena jedan pored drugog, super ultra-široki 32:9 ekran pruža višestruku fleksibilnost uz pomoć Picture-by-Picture funkcije za istovremeno praćenje dva video sadržaja na istom ekranu.

CRG9 monitor ima jedan HDMI port, dva Display Porta, opcije za povezivanje USB3.0 i slušalica. Samsung je takođe dizajnirao CRG9 sa manjim stalkom, kako bi svakom pasioniranom ljubitelju video igara omogućio jednostavnu primenu i fleksibilnost.

Povezana vest:  ETIHAD AIRWAYS PREDSTAVLJA INOVATIVNU MOBILNU APLIKACIJU KOJA GOSTIMA PRUŽA DRUGAČIJE ISKUSTVO PUTOVANJA

UR59C prvi na svetu zakrivljeni 4K UHD monitor od 32 inča

Idealan je za kreatore sadržaja, kojima je potreban prilagodljiv monitor i dobre performanse. Novi UR59C monitor od 32 inča ima UHD zakrivljeni ekran sa kontrastnim odnosom 2500:1 i punom 4K UHD rezolucijom od 3840×2160, koja podržava do milijardu boja. Zakrivljenje od 1500R pruža potpuno uživljavanje u sadržaj, gledanje video snimaka ili igranja video igara. Istovremeno smanjuje naprezanje očiju koje se obično dovodi u vezu sa dugotrajnom upotrebom tradicionalnih monitora.

Dostupan u tamnoplavo-sivoj boji, UR59C je izuzetno tanak, debljine samo 6,7 mm, dok njegova zadnja strana ima teksturu nalik tekstilnoj. Njegov ekran je pričvršćen na čvrsti i vitki metalni V-nosač sa dvosmernom bazom koja pokriva kablove i ne ostavlja nikakve otiske na radnom okruženju.

Sva tri monitora posetioci mogu videti na štandu kompanije Samsung na sajmu CES, u Centru za konvencije u Las Vegasu, od 8. do 11. januara 2019. godine.