LG Electronics (LG) predstavio je prošireni asortiman XBOOM proizvoda na sajmu CES 2019. Kao što se očekivalo, inovativni proizvodi fascinirali su vrhunskim zvukom, jedinstvenim funkcijama i izuzetnom lakoćom korišćenja.

 

Naziv XBOOM postao je sinonim za snagu i kvalitet, pomažući brendu LG da stekne dominantan položaj u kategorijama audio mini komponenti i all-in-one jedinica. Najnoviji XBOOM proizvodi ostaju verni identitetu brenda, odlikujući se snažnim zvukom uz neprikosnoven kvalitet i lakoću korišćenja. Porodica XBOOM proizvoda obuhvata mini komponente i all-in-one jedinice, XBOOM Go prenosne Bluetooth zvučnike i XBOOM AI ThinQ pametne zvučnike. Savršen za društvena okupljanja svih vrsta, bilo da je reč o žurci napolju, manjem okupljanju kod kuće ili najveselijoj proslavi u klubu, LG XBOOM obezbeđuje zabavu bez prestanka uz eksplozivan zvuk i funkcije optimizovane za žurku.

 

U osnovi brenda LG XBOOM nalazi se neumorno stremljenje kompanije LG da pruži vrhunski audio kvalitet koji maksimalno poboljšava uživanje u slušanju. Nova vodeća XBOOM mini komponenta (model CL98) odlikuje se dobrom izlaznom snagom od 3.500W i uključuje Compression Horn radi generisanja jasnijeg, detaljnijeg audio signala na višim frekvencijama.

 

Ekskluzivni XBOOM (model OL100) kompanije LG pruža robusnu izlaznu snagu od 2.000W, upotrebom sopstvene komponente Blast Horn – savijenog vazdušnog kanala iza drajvera koji je dizajniran kako bi pravio pritisak akustičnog zvuka usmeravanjem vazduha kroz kanal koji ga pojačava – u cilju poboljšanja reprodukcije visokih frekvencija i performansi u pogledu basa, čime stvara zvuk koji korisnici mogu da osete kao što mogu i da ga čuju. On takođe pruža Meridian Mode, razvijen u saradnji sa ekspertima iz čuvene britanske kompanije Meridian Audio. Ovo ekskluzivno podešavanje zvuka obezbeđuje jasnije vokale i bas sa boljim odzivom, što savršeno odgovara audiofilima koji uživaju u slušanju muzike dok se odmaraju kod kuće.

Povezana vest:  mts treću godinu zaredom najbolja mobilna mreža u Srbiji – potvrdio Ratel

 

Još jedan novi XBOOM dizajn podržava aptX™ HD kodek za audio striming visoke rezolucije bez gubitaka kvaliteta preko Bluetootha, reprodukujući zvuk sa neverovatnim nivoom vernosti u cilju zadovoljavanja najzahtevnijih audiofila. Pored toga, unapređeni Wireless Party Link omogućava međusobno povezivanje više zvučnika, čime pruža još impresivniji zvučni doživljaj.1

 

LG XBOOM je dostupan u raznim oblicima, čime potrošačima daje mogućnost da odaberu zvučno rešenje koje im najviše odgovara. Premium all-in-one jedinica (model OL100) ima Grab & Move dizajn ručke i točkiće u cilju obezbeđivanja maksimalne prenosivosti. XBOOM freestyle zvučnici (modeli RK7 i RL4) mogu da se postave vertikalno ili horizontalno i poseduju X-grip ručku kako bi obezbedili lak transport.

 

Povezana vest:  PRVI LENOVO SHOP IN SHOP U SRBIJI

Korisnici mogu da se oprobaju u ulozi di-džeja, dodajući sopstveni kreativni elemenat popularnim numerama korišćenjem uzbudljivog niza funkcija namenjenih za žurke. Korišćenjem DJ Star, lako se postepeno prelazi sa jedne numere na drugu, pripremaju naredne numere i skrečuje kao profesionalni di-džej. Cross Fader funkcija olakšava neometano miksovanje audio snimaka iz dva različita izvora. Jednostavnom throttle kontrolom, koja korisnicima omogućava da muziku podižu do pulsirajućeg krešenda i koju upotpunjavaju bljeskajuća svetla, Party Accelerator će učiniti da svi skoče na noge i igraju. DJ App aplikacija se lako koristi (dostupna za Android i iOS uređaje) i pruža pristup nizu efekata kao što su Scratch Mixing i DJ Loop.

 

Dostupna u 2019 LG XBOOM proizvodima, Karaoke Star je nova funkcija koja predstavlja izvor zabave za celu porodicu. Karaoke Star može da potisne vokale na skoro svakoj numeri, omogućavajući korisnicima da glasom ostvare svoje muzičke ambicije. Osamnaest jedinstvenih vokalnih efekata savršeno se slaže sa novom Multi-Color Lighting funkcijom, nizom prethodno podešenih opcija osvetljenja koje uključuju mogućnost sinhronizacije sa bilo kom numerom koja se reprodukuje, naglašavajući ritam i unapređujući ambijent.

 

Zvučnici serije LG XBOOM Go PK proizvode odličan zvuk visoke vernosti uprkos svojoj kompaktnosti i maloj težini, i takođe su predstavljeni na sajmu CES. Ovi prenosivi zvučnici podržavaju aptX™ HD kodek za 24-bit audio bez gubitka kvaliteta pri strimovanju sa najnovijih smart telefona poput LG G7. Serija PK generiše audio visokog kvaliteta koji će zadovoljiti i najzahtevnije slušaoce, proizvodeći zapanjujuće tačan bežični zvuk i dajući seriji XBOOM PK dobru prednost u kategoriji prenosnih uređaja.

Povezana vest:  Rodna neravnopravnost predstavlja problem za više od trećine IT stručnjaka

 

LG XBOOM audio proizvodi su dobili pohvale za svoj vrhunski zvuk i pametnu konektivnost na bazi veštačke inteligencije. XBOOM AI ThinQ pametni zvučnik kompanije LG je prepoznat kao jedan od proizvoda koji pruža najbolji zvuk u svojoj kategoriji od strane većeg broja eminentnih onlajn publikacija koje se bave recenziranjem potrošačke tehnologije i audio proizvoda.

 

LG će nastaviti da proširuje svoj asortiman XBOOM u cilju pružanja moćnog zvuka koji korisnicima pomaže da stvore prijatnu atmosferu za bilo koju priliku”, izjavio je Kim De-čul, rukovodilac audio i video sektora kompanije LG Home Entertainment. „Uzbuđeni smo zbog sadašnjosti i budućnosti brenda LG XBOOM i nastavićemo da jačamo ponudu i položaj na tržištu audio proizvoda za zabavu”.

 

1 aptX™ HD kodek dostupan za RK 7; Wireless Party Link dostupan za RK 7, modele serija OL i CL.