Svaka generacija ima svoje shvatanje neophodnih stvari. Za mlade osobe iz Generacije Z (rođene ’90-tih i ’00-tih) to je pametni telefon. Današnja mlađa generacija menja percepciju njegove uloge.

Pametni telefon je izvor zabave dostupan u bilo koje vreme. Gledanje čak i najdužih, omiljenih filmova i TV serija nikada nije bilo tako jednostavno. Ako žele da igraju igrice, neće se vratiti kući da bi se ,,prebacili“ sa telefona na kompjuter. Tehnološki najnaprednije igrice igraju na telefonu u svom omiljenom kafiću. Tokom većeg dela dana, pripadnici Genracije Z se ne odvajaju od svojih pametnih telefona. Očekuju da pristup svim njegovim resursima bude brz i jednostavan. Zbog toga je HUAWEI odlučio da napravi i razvije model P smart 2019.

Što više memorije, što jača baterija

Svaki put kada se mladi nađu u kafićima, šetaju gradom ili putuju – uslikaju na hiljade fotografija – koje kasnije dele preko društvenih medija. Vole aplikacije za instant razmenu poruka koje su im uvek uključene – za svaki slučaj. Lako kombinuju svoj život na internetu i u stvarnom svetu. Nije ni čudo što baterija na njihovim pametnim telefonima mora biti snažna i izdržljiva, poput njih. A ne smemo zaboraviti ni memoriju. Ona mora da zadovolji portebe beleženja čitavog njihovog fascinantnog sveta.

HUAWEI P smart 2019 je dizajniran da maksimalno olakša svakodnevne aktivnosti. Standardan paket podrazumeva 64GB interne memorije, ali podržava i dodavanje eksterne memorije i do 512GB. Njihovom kombinacijom HUAWEI P smart 2019 dobija veću zapreminu memorije čak i u odnosu na neke laptopove. Sa toliko memorije, korisnici bez problema mogu da nose svoje slike i dokumente sa sobom, gde god da idu.

Povezana vest:  Skygofree: Izuzetno napredan i moćan Android sistem za nadzor, aktivan od 2014. godine

Pored toga, kapacitet od 3400 mAh omogućava trajanje baterije tokom celog dana. Prema rezultatima testiranja unutar kompanije Huawei, baterija podržava do 10 sati pretraživanja interneta na 4G mrežama, do 18 sati neprekidnog gledanja video snimaka, i do neverovatnih 96 sati neprekidnog slušanja muzike. Pored toga, pametni sistem za upravljanje potrošnjom energije primenjuje nekoliko operacija za dodatno trajanje baterije, uključujući prekidanje rada aplikacija koje se ne koriste, što značajno produžava trajanje baterije dok uređaj miruje.

U korak sa poletom Generacije Z

Huawei P smart 2019 je opremljen novim čipsetom, Kirin 710, nalik onim koji se mogu naći na flegšip telefonima. Proizveden tehnologijom od 12nm, ovaj novi čipset sa osam jezgara se odlikuje taktom CPU jedinice od 2,2GHz. Šta donosi 12nm čipset Kirin 710? Neometan, prirodan rad sistema, imersivne performase pri igranju igrica i odličnu energetsku efikasnost. Nezavisni ISP (image signal processor) i DSP (digital signal processor) unapređuju iskustvo fotografisanja radi boljih rezultata obrade slike i optimizacije.

Šta ako pripadnik Generacije Z želi da stekne prednost u igrici? GPU Turbo menja arhitekturu načina na koji se grafički podaci obrađuju na sistemskom nivou. Sa integrisanim hardver-softver rešenjem, GPU performanse su značajno unapređene i omogućavaju kvalitetniju grafiku i performase, istovremeno pobošljavajući efikasnost. Na modelu Huawei P smart 2019, inovativna tehnologija kompanije Huawei za ubrzavanje grafičke obrade udvostručuje efikasnost GPU jedinice, pružajući pritom 30% bolje performase.Zahvaljujući sistemu za obradu baze podataka i grafičkim optimizacijama, Huawei P smart 2019  može izuzetno brzo da prikaže slike u bilo kom trenutku.

Gledanje sadržaja

Generacija Z na tehnologiju reaguje pozitivnije u odnosu na bilo koju prethodnu generaciju. Ekrani i tehnologija su oduvek bili deo njihovih života i oni očekuju da imaju pristup informacijama i obrazovnom sadržaju putem svojih telefona. Što se tiče dizajna, pametni telefon mora biti moderan, dizajniran da se uklapa u korisnikov aktivan životni stil. Mora da pruža komfor pri korišćenju displeja i učini da višečasovno gledanje u ekran bude prijatno i bezbedno za oči.

Povezana vest:  Računari i besplatan pristup internetu za dečje odeljenje Instituta za ortopedsko-hiruške bolesti

Huawei P smart 2019 je veličine 6,21 inča i sadrži dovoljno piksela da podržava FHD+ (2340×1080) rezoluciju, uz gustinu piksela od 415ppi. Displej takođe podržava 85% boja sa NTC skale, što ovom uređaju omogućava da prikaže živopisne boje i verno ih reprodukuje na slikama, uz veliku preciznost i jasnoću. Ekran je pričvršćen na elegantno 3D kućište iz jednog dela koje poseduje sjajnu teksturu nalik keramici, predivnog izgleda i osećaja na dodir. Vešti članovi Huawei tima inženjera su uspeli da telefonu Huawei P smart 2019 obezbede veliki ekran i naprednu tehnologiju, bez dodatnog povećanja veličine uređaja.

Novi uređaj iz Huawei P smart serije bez problema podržava režim rada podeljenog ekrana, za potrebe obavljanja više opracija odjednom. U režimu rada Split Screen, Huawei P smart 2019 može da prikaže dve aplikacije na ekranu, bez ugrožavanja preglednosti ijedne od njih. Na primer, korisnik može istovremeno da otvori aplikacije za obradu teksta i imejl,

Pogled

Huawei P smart 2019 poseduje režim rada Eye Comfort, sertifikovan od strane kompanije TÜV Rheinland, koji filtrira štetno plavo svetlo ekrana i sprečava ga da dopre do oka korisnika. Uz pomoć softvera koji optimizuje toplinu boje ekrana adaptirajući se na osvetljenje ambijenta, režim Eye Comfort pomaže u smanjenju stresa i zamora za oko. Takođe ima opciju da smanji svetlost displeja na samo dva nita, što znači da korisnici mogu da koriste uređaj u uslovima slabijeg osvetljenja bez značajnog naprezanja očiju. Dodavanje ove opcije pokazuje koliko Huawei brine o svojim korisnicima.

Povezana vest:  Pad prodaje pametnih telefona u Kini

I to je ono što Huawei P smart 2019 čini jednostavnim za korišćenje

Neki kažu da je Generacija Z najnestrpljivija generacija. Retko kada moraju da čekaju jer im tehnologija omogućava da lako komuniciraju sa prijateljima na velikoj razdaljini, putem imejla ili društvenih mreža. Oni ne čekaju početak svoje omiljene serije na televiziji, jer mogu da joj pristupe putem neke platforme za onlajn gledanje. Huawei P smart 2019  podržava opciju Fingerprint recognition 4.0. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu da otključaju telefon pomoću otiska prsta za samo 0,3 sekunde. Pored senzora za čitanje otiska prsta sa zadnje strane uređaja, Huawei P smart 2019 podržava i opciju Face Unlock 2.0, koja radi brzo i precizno čak i pri slabijem osvetljenju. Zaboravite na kablove i komplikovane aktivnosti koje vam oduzimaju vreme. Huawei P smart 2019 podržava simultani rad dva Bluetooth uređaja. Na primer, korisnici mogu da povežu svoj pametni sat sa telefonom  Huawei P smart 2019, koji je istovremeno uparen sa audio sistemom automobila. Na taj način mogu da slušaj muziku dok voze, bez remećenja sistema za praćenje njihovog zdravlja. Huawei P smart 2019 podržava HiVision, jednu od novih opcija interfejsa EMUI 9.0. HiVision koristi prednosti veštačke inteligencije na uređaju za rad nekoliko funkcija, uključujući AR prevođenje u realnom vremenu, pretragu za informacijama o objektu, skeniranje QR koda, i kupovinu putem identifikacije objekta.