HONOR, vodeći brend pametnih telefona, predstavio je svoju revolucionarnu Gaming+ tehnologiju na Svetskom mobilnom kongresu 2019 (MWC 2019). Gaming+ sastoji se od niza tehničkih nadogradnji koje značajno unapređuju performanse, kvalitet grafike i definiciju slike mobilnih igara na modelu HONOR View20. HONOR je takođe najavio ekosistem aplikacija koje koriste 3D TOF kameru koja otvara novu eru AR života, kao i novodostupni HONOR Guard Fortnite outfit za korisnike HONOR View20.

George Zhao, predsednik kompanije HONOR, izjavio je: „Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da objavimo da je najnoviji model HONOR View serije, HONOR View20, već dostigao prodaju od 1,5 miliona primeraka. Korak smo bliže cilju da postanemo jedan od prvih pet brendova pametnih telefona za samo tri godine. Uz revolucionarnu Gaming+ tehnologiju, dodatno smo poboljšali grafičke performanse pametnih telefona, zadovoljavajući sve veće zahteve mladih korisnika za boljim iskustvom mobilnog igranja. Zajedno sa futurističkim TOF 3D aplikacijama za kameru i novim Fortnite HONOR Guard outfitom, HONOR donosi korisnicima najrazličitija i najizuzetnija iskustva.”

Gaming+ i više zabave za gejmere

HONOR View20 predstavljen je u Parizu prošlog meseca sa pet novih karakteristika, uključujući: kameru za pametne telefone od 48MP, prednju kameru od 25MP, 7nm Kirin 980 AI čipset, AI Triple-Antenna Wi-Fi tehnologiju i aurora nanoteksturni dizajn. Gaming+ poboljšava doživljaj igranja nadogradnjom celokupnog sistema sa unapređenjem GPU efikasnosti, optimizacijom GPU opterećenja, visokim definicijama i AI tehnologijom predviđanja. Sa ovim napretkom, HONOR View20 predstavlja najviši nivo performansi mobilnih igara.

Povezana vest:  Inovativni LG uređaji na Innofest Europe 2016 sajmu

Novi Gaming+ poboljšava energetsku efikasnost SOC-a za 20,34%[1]. Unapređeni driver za Mali-G76 GPU čipset sadrži i optimizacije za transkodovanje, što unapređuje zakazivanje zadataka i paralelno procesiranje. Ovo smanjuje dvostruke instrukcije i nepotrebne kalkulacije, uz povećanje brzine transfera podataka između procesora, grafičkog čipa i memorije. Pored toga, GPU koristi i inovativnu AI frequency modulation scheduling tehnologiju za predviđanje opterećenja zadacima praćenjem frejm rejta po sekundi (fps), kvaliteta slike i dodira ekrana u realnom vremenu i inteligentno predviđa uska grla koja utiču na performanse. Za gejming, nova AI tehnologija unapređuje preciznost predviđanja opterećenja za čak 30% u odnosu na tradicionalne metode. Druga ključna mogućnost, GPU optimizacija, unapređuje kvalitet prikaza i smanjuje potrošnju energije. Ovo unapređenje takođe donosi mogućnosti gejminga u visokoj definiciji, dostižući bolji kontrast, veće nivoe osvetljenja i širu paletu boja.

Kao rezultat unapređenja, Fortnite Vulkan verzija je takođe podržana na HONOR View20, donoseći igračima brže i impresivnije iskustvo[2]. Pored toga, popularne mobilne igre poput QQ Speed i Arena of Valor su optimizovane da podrže prikaz visoke definicije. Igrači sada mogu iskusiti jasniji prikaz i više detalja.

Povezana vest:  Telenor ponuda - „Moj miks“ na servisu „Moj meni“

Građenje odnosa sa fanovima je glavna vrednost HONOR brenda. U čast predstavljanja  HONOR View20, HONOR sarađuje sa Epic Games kako bi poboljšao mobilno Fortnite gaming iskustvo. Kao deo ove saradnje, korisnici telefona HONOR View20 imaće ekskluzivni pristup Fortnite HONOR Guard outfit-u. Počevši od 25. februara, vlasnici telefona HONOR View20 su u prilici da dobiju ekskluzivni outfit na www.hihonor.com. Molimo Vas, posetite zvanične HONOR naloge na društvenim mrežama kako biste se bliže upoznali sa ovom akcijom.

HONOR i Fortnite saradnja

Štaviše, TOF 3D kamera telefona HONOR View20 pomera granice interaktivnog gejminga i donosi više mogućnosti narednoj generaciji AR života. Ova kamera opremljena je senzorima dubine, skeletnim prepoznavanjem i mogućnostima detekcije pokreta u realnom vremenu, omogućujući korisnicima da uživaju u različitim interaktivnim funkcijama kao što su 3D oblikovanje, AI brojanje kalorija, Magic AR i 3D igranje. Brave Jelly je najnovija pokretom kontrolisana igra u kolekciji. Ubuduće, HONOR planira saradnju sa više kompanija kako bi kreirao integrisani 3D TOF ekosistem koji će otvoriti vrata novoj eri AR merenja, društvenih mreža i kupovine.

HONOR View20 dobija priznanja medija

Nakon svetske premijere u januaru, superiorni dizajn i inovacije telefona HONOR View20 prepoznati su od strane eksperata i korisnika. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada od strane medija i uticajnih, uključujući i ocenu od 5 zvezdica najprestižnijih medija u industriji:

  • Stuff“Honor ulazi među velike igrače sa jednim od najimpresivnijih telefona u svojoj klasi.”
  • Guardian“To je prvi telefon sa hole-punch otvorom.”
  • T3“Uzimajući sve u obzir, Honor View 20 je najbolji pametni telefon srednje klase trenutno dostupan na tržištu.”
  • Expert Reviews“Sa selfi kamerom u ekranu i zadnjom kamerom od 48 megapiksela, Honor View 20 jedan je od najuzbudljivijih telefona koji smo videli poslednjih godina.”

Na regionalnom nivou, HONOR View20 je takođe ostvario odlične prodajne rezultate. U Kini, HONOR View20 je krunisan kao dvostruki prvak (u prodaji i prihodima od prodaje) na online platformama u rasponu cena od 3.000 RMB pa naviše. U prvoj nedelji nakon lansiranja u Francuskoj, najnoviji model postao je najprodavaniji telefon na Amazonu u kategoriji iznad 499 evra. Takođe, proglašen je i najprodavanijim pametnim telefonom u Senhengu, jednom od vodećih nezavisnih maloprodajnih lanaca u Maleziji.

Povezana vest:  Supermesec kroz objektiv Sony fotoaparata

 

[1]  Testovi rađeni na Vulkan igrama od 60fps u HONOR lab

[2]  Fortnite Vulkan verzija biće uskoro dostupna na telefonu HONOR View20