Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas je najavila partnerstvo sa konsultantskom kompanijom CGI i Google Cloud platformom u vezi sa premeštanjem i skladištenjem podataka o aktivaciji telefona i performansama na Google Cloud u mestu Hamina u Finskoj. Premeštanje centra će omogućiti još naprednije korisničko iskustvo svim fanovima Nokia telefona, unapređujući brzinu i tačnost isporučenih detalja za Nokia telefone.

Oslanjajući se na naprednu analitiku podataka i tehnologije mašinskog učenja koje pruža Google Cloud, kao i na ekspertizu kompanije CGI u oblasti cloud-a i podataka, HMD Global će biti u mogućnosti da dodatno razvije analitiku podataka od čega će korist imati svi fanovi Nokia telefona širom sveta. Prvi Nokia pametni telefoni koji će skladištiti podatke u novom centru biće novi pametni telefoni počevši od Nokia 4.2, Nokia 3.2 i Nokia 2.2 modela. Podaci sa ostalih Nokia pametnih telefona[1] biće premešteni u centar u Hamini nakon što Android Q ažuriranje postane dostupno kasnije tokom godine i kompletirano 2020. godine.

Juho Sarvikas, direktor proizvodnje u kompaniji HMD Global je izjavio: „Fanovi širom sveta cene naše jedinstveno obećanje o proizvodima. Ovo obećanje znači da će svaki Nokia pametni telefon koji pokreće Android One primati redovna bezbednosna ažuriranja tokom tri godine, zajedno sa nadogradnjama operativnog sistema u periodu od dve godine. Želimo da svaki Nokia pametni telefon ostane svež duže i da omogućimo svim korisnicima da uživaju u aktuelnim inovacijama kompanije Google. Trudimo se da korisnicima pružimo najnovija ažuriranja operativnog sistema Android, brže nego drugi proizvođači. Zato se naši korisnici mogu u potpunosti osloniti na svoje Nokia pametne telefone jer oni vremenom postaju sve bolji.”

Povezana vest:  Kaspersky Lab predstavlja bezbednosni paket za borbu protiv novih pretnji za Mac računare

“Danas smo napravili još jedan značajan korak napred kako bismo učvrstili poverenje naših korisnika. Ostali smo verni našem finskom nasleđu i odlučili da sklopimo partnerstvo sa kompanijom CGI i Google Cloud platformom zbog naših rastućih potreba za skladištenjem podataka i povećanjem investicija u naš dom u Evropi.“

Dodatni nivoi bezbednosti, kontrole i analitike za još naprednije korisničko iskustvo na vašem Nokia telefonu

Povezana vest:  Canon na CE&HA sajam donosi mnoštvo zanimljivih sadržaja i noviteta među kojima i filmsku kameru EOS C300 Mark II

Ovaj potez dodatno osnažuje posvećenost kompanije HMD Global da se pridržava svih relevantnih evropskih sigurnosnih mera i zakona, uključujući propise o zaštiti privatnosti podataka Evropske unije, kao što je Opšta uredba o zaštiti podataka (GDPR).

„Google Cloud i CGI su bili prirodni izbor za strateške partnere kada je reč o oblasti clouda-a, zahvaljujući našoj prethodnoj bliskoj saradnji. Ovim partnerstvom omogućena je implementacija naše vodeće tehnologije za bezbednost podataka i analitiku na globalnom nivou. Želimo da ostanemo otvoreni i transparentni u vezi sa načinom na koji prikupljamo i čuvamo podatke o aktivaciji uređaja i želimo da ljudi shvate zašto i na koji način to doprinosi unpređenju njihovog korisničkog iskustva. Ova promena ima za cilj da dodatno ojača naše obećanje fanovima za čistim, bezbednim i ažuranim Androidom, sa naglaskom na bezbednost i privatnost putem naših servera podataka u Finskoj “, kaže Juho Sarvikas.

“Budući da Google u potpunosti koristi obnovljivu energiju na globalnom nivou, Google Cloud platforma ne zadovoljava samo potrebe kompanije HMD Global za softverom i podacima, već obezbeđuje potpuno održivo rešenje, unapređujući našu investiciju u budućnost“, dodaje Eva Fors generalna direktorka za Google Cloud za područje severne Evrope.

Povezana vest:  Neželjena pošta u 2012: Kontinuirani pad broja neželjene pošte dostiže najniži nivo za proteklih pet godina

Kompanija CGI je stvorila vrhunsku infrastrukturu između back-end prikupljanja podataka i pametnih telefona sa efikasno izgrađenom arhitekturom i optimizovanom strukturom troškova. Kompanija HMD Global se oslanja na stručnost koju poseduje kompanija CGI kada je reč o naprednoj analitici kako bi pažljivo radili i nadgledali rešenje i povećali svoj potencijal.

„Uvođenjem najnovijih tehnologija za prikupljanje i analizu podataka u kombinaciji sa ekspertizom inženjera i naučnika iz kompanije CGI, HMD Global je u mogućnosti da unapredi bezbednost podataka i da uči iz iskustva korisnika. Analiza upotrebe telefona i zadovoljstva korisnika pružaju uvid u to kako razviti uređaje da bi se pružila još bolja iskustva i usluge fanovima Nokia telefona širom sveta “, izjavio je Martti Reilander, potpredsednik, Advanced Analytics Solutions, CGI u Finskoj.

[1] Kada odgovarajući Nokia pametni telefoni dobiju Android Q ažuriranje njihovi podaci će biti premešteni u Haminu u Finskoj.