airbus_logo1

Kineski studenti pobednici konkursa “Letite na svojim idejama”

Prvu nagradu na Erbasovom konkursu za studente širom sveta “Letite na svojim idejama 2011” u iznosu od 30 000 evra osvojio je kineski tim “Vings of Finiks” sa Univerziteta za aeronautiku u Nandžingu. Svečana ceremonija održana je 23. 6. na velikom sajmu avijacije Le Burže. Članovima pobedničkog tima takođe je omogućeno pohađaju praksu u Erbasu.

Povezana vest:  Ericsson „Umreženo drvo“ na Festivalu nauke

Nagrada se odnosi na projekat sistema za generisanje energije vetra koju avioni stvaraju prilikom uzletanja i sletanja. Ideja kineskih studenata podrazumeva postavljanje uređaja u obliku lista uz aerodrmsku pistu koji vazdušnu energiju stvorenu prolaskom aviona konvertuju i tako od izgubljene dobijaju korisnu energiju.

“Učestvovanje na konkursu “Letite na svojim idejama 2011” je veliko iskustvo za nas i veoma smo ponosni što će naš projekat doprineti razvoju eko-efikasnije avio-industrije,” rekli su pobednici prilikom uručenja nagrade.

Povezana vest:  Edvard Norton i Daria Verbovi zaštitna lica novog LG Prada smart telefona

Drugu nagradu od 15 000 eura dobio je tim “Kondor” sa Tehničkog univerziteta Federiko Santa Maria iz Čilea.

Takmičenje “Letite na svojim idejama” pruža šansu studentima širom sveta da razvijaju timski duh, kreativnost i inovativnost, kao i menadžerske sposobnosti i veštinu prezentacije. Tokom konkursa student razvijaju blizak interkativni odnos sa Erbasovim stručnjacima i stiču uvid u globalnu situaciju u oblasti avio-industrije.

Povezana vest:  HONOR Magic V2 – najlakši sklopivi uređaj do sada