YOGA HERO 1

Lenovo najavio inovativni IdeaPad YOGA preklopni uređaj  

Kompanija Lenovo najavila je danas IdeaPad YOGA, prvi multimode notebook računar na tržištu koga karakteriše preklopni dizajn od 360 stepeni. Kombinacija jednostavne upotrebe tablet računara i funkcionalnosti ultrabook uređaja, IdeaPad YOGA donosi korisnicima četiri-u-jednom računarski uređaj sa četiri posebna korisnička modela u jednom računaru. Kompanija Lenovo je takođe najavila svoj novi IdeaCentre A720, najtanji 27-inčni all-in-one (AIO) PC na tržištu.

IdeaPad YOGA objedinjuje moderni i moćni ultrabook uređaj sa prenosivim 13,3” multi-touch tablet računarom. Dizajn modela YOGA projektovan je da omogući stvaranje i upotrebu sadržaja koristeći četiri intuitivna načina korišćenja u jednom računaru, notebook, tablet, uspravan i šator oblik, istovremeno donoseći veliku izdržljivost i stabilnost u poređenju sa ostalim uređajima tog tipa.

IdeaCentre A720 poseduje prvi 27-inčni ekran koji omogućuje veće prilagođavanje ugla od -5o do 90o. Inovativne šarke ekrana omogućuju prijatnije korišćenje u bilo kojoj poziciji  i u kombinaciji su sa multi-touch ekranom bez okvira koji podržava 10 istovremenih pritisaka za širok spektar upotreba.

Povezana vest:  Razvojni put inovacija: Restrospektiva Huawei Mate serije

„Jasno nam je da korisnici žele četiri ekrana: mobilne uređaje, tablet računare, notebook računare i pametne televizore i jasno nam je da žele da svi oni funkcionišu zajedno, bilo gde i bilo kada.  Današnja vest odraz je naše usresređenosti na predstavljanje inspirativnih inovacija koje korisnici očekuju od nas,” rekao je Yang Yuanqing, predsedavajući i izvršni direktor kompanije Lenovo. „IdeaPad YOGA multi-mode notebook računar redefiniše konvergenciju i izmenljivo korisničko iskustvo spajajući najbolje opcije tradicionalnih računara sa najboljim opcijama tablet računara i mnogih drugih.”

IdeaPad YOGA Notebook: četiri iskustvena moda za kreiranje i upotrebu

Napravljen kao računar namenjen profesionalnom i ličnom stilu življenja, IdeaPad YOGA multimode notebook predstavlja intuitivni dizajn koji optimizuje korisničko iskustvo kada su u pitanju i ultrabook i tablet računari, kroz četiri različita korisnička modela (notebook, tablet, uspravno ili u obliku šatora). YOGA patentirani preklopni dizajn od 360 stepeni je stabilniji, izdržljiviji i omogućuje sveukupno tanji i lakši hardverski dizajn. YOGA je najtanji promenljivi ultrabook debljine samo 16,9mm i težine 1,47kg.  Zasnovan na Intel Core seriji procesora sa operativnim sistemom Windows 8, YOGA podržava osam sati trajanja baterije sa kapacitetom od 8GB RAM i 256GB SSD.
Da bi uživao u igranju igrica i socijalnim mrežama dok je u pokretu, potrebno je da korisnik jednostavno savije unazad YOGA ekran da bi dobio prenosivi 13,1“ HD+ (1600 x 900) tablet sa kapacitetom od 10 istovremenih pritisaka na ekran. Kada je u pitanju zabava, čitanje i internet, korisnik može da preklopi YOGA ekran u odgovarajući uspravni ili šator oblik koji štedi prostor i približava ekran korisniku.

Povezana vest:  Majkrosoft razvojni centar u Srbiji poziva IT stručnjake da se prijave za posao na 50 otvorenih pozicija

A720_2
IdeaCentre A720 All-in-One

Najtanji na tržištu 27-inčni all-in-one računar sa elegantnom metalnom spoljašnošću, IdeaCentre A720 tanji je od 24,5mm i poseduje multi-touch ekran bez okvira koji podržava 10 istovremenih pritisaka. Veoma prilagodljive šarke modela A720 omogućavaju da ekran bude povučen ka korisniku pod uglom od -5 stepeni i savijen unazad pog uglom od 90 stepeni, na taj način pojednostavljujući korišćenje aplikacija na dodir u dužem vremenskom periodu.  
Zasnovan na Intel Core seriji procesora i NVIDIA® GeForce® grafici sa najviše 1TB HDD i 64 GB SSD kapaciteta, A720 pruža impresivno kućno multimedijalno iskustvo na 16:9 HD ekranu bez okvira. Integrisan sa zabavnim karakteristikama, kao što su Dolby Home Theatre V4 audio,  Lenovo High-

Povezana vest:  Nokia raspisuje takmičenja za regionalne melodije zvona

Sense (720p HD) Webcam i Lenovo IdeaTouch (paket aplikacija i igara optimizovanih za dodir), model A720 predstavlja ultra moderan i zabavan dodatak centru za kućnu zabavu.

Cene i dostupnost
IdeaPad YOGA multimode notebook računar biće u prodaji u drugoj polovini 2012. godine sa početnom cenom od 1.199 dolara. IdeaCentre A720 All-in-One biće dostupan u prvoj polovini 2012. Godine sa početnom cenom od 1.299 dolara.