Milica_Markovic_predstavlja_Strawberry_prijatelja

I na Serbia Open-u deo Sunca u džepu: mt:s i  Strawberry energy predstavljaju prenosivi solarni punjač za mobilne uređaje “Strawberry prijatelj”

Nastavljajući saradnju, mt:s i Srawberry energy, posle postavljanja „Strawberry drveta“ oktobra prošle godine u Beogradu, predstavili su novi prenosivi solarni punjač za mobilne uređaje na ATP turniru Serbia Open.

Svi posetioci turnira imaće priliku da se upoznaju sa prenosivim solarnim punjačem, napune svoje prenosive uređaje pomoću sunčeve energije i da na interesantan i interaktivan način provere i obogate svoje znanje o obnovljivim izvorima energije.

Naime, novi prenosivi punjač „Srawberry prijatelj“, pored mogućnosti punjenja baterija prenosivih uređaja, korisnicima  pruža mogućnost da preko ekrana osetljivog na dodir,  pristupe instaliranoj aplikaciji i saznaju brojne zanimljivosti u vezi sa obnovljivim izvorima energije, učestvuju u rešavanju kviza znanja  i da se razonode mnogim drugim sadržajima koje aplikacija nudi.

Povezana vest:  Electrolux predstavio ErgoSense set za idealan doručak

„Zaista je lepo sarađivati sa ovako mladim i preduzimljivim ljudima koji su spremni da svoje ideje podele sa drugima. Sa druge strane, kompanija kao što je Telekom Srbija, koja ceni kreativnost i preduzetnički duh mladih, prepoznala je njihov talenat i pokazala spremnost da podrži ovaj poduhvat.  Drago mi je što smo i mi i građani stekli novog „Strawberry prijatelja.“, izjavila je ovom prilikom Milica Marković, direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija.

„Strawberry prijatelj“ će sve vreme tokom trajanja turnira, od 29. aprila do 6. maja,  biti postavljen u kompleksu Teniskog centra Novak, nakon čega će građanima biti dostupan ispred jedne od poslovnica Telekoma Srbija, kako bi besplatno dopunili baterije svojih prenosivih uređaja – mobilnog telefona, digitalne kamere, tablet računara i mp3 plejera.

Povezana vest:  Logitech miš G300 savršen za ljubitelje PC igara

„Suština ovoga što radimo jeste jedan plemeniti cilj. Želimo da omogućimo ljudima korišćenje čistih izvora energije u svakodnevnom životu. Da bismo to postigli, smatram da su nam potrebne dve stvari: da građanima stavimo te tehnologije na dohvat ruke i da ih edukujemo o tome. Time smo se i vodili pri kreiranju „Strawberry prijatelja“ koji je manji, lakši i prnosiv, pa time i dostupniji što većem broju ljudi. Takođe, ugrađenom aplikacijom želimo da kod korisnika probudimo interesovanje o ekologiji i omogućimo im da na zabavan način provedu vreme dok čekaju da se njihove baterije dopune.“, rekao je Miloš Milisavljević, dirketor i osnivač kompanije Strawberry energy.

Povezana vest:  Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic: Novi doživljaj korišćenja pametnog sata

Saradnja mt:s-a i Strawberry energy tima biće nastavljena, a u planu je postavljanje javnih solarnih punjača „Strawberry drveta“ u još četiri grada u Srbiji.

Strawberry energy, pobednik „Nedelja održive energije 2011” u Briselu, je mlada kompanija koja se bavi istraživanjem i razvojem u oblastima obnovljivih izvora energije i održivog razvoja, vođena idejom „Učiniti svet boljim mestom”. Na „Strawberry drvetu“ postavljenom ispred opštine Zvezdara u Beogradu, nedavno je zabeleženo više od 85.000 punjenja.