Olympus E-PL1: Sjajne slike za svakoga 

olympus-pen-e-pl1U današnjem svetu, ljudima treba dati ono što žele. A želeće novi Olympus E-PL1, koji ne daje samo izuzetne digitalne slike, već predstavlja i savršenu alatku za svakoga ko je oklevao da kupi SLR uređaj jer je smatrao da je previše komplikovan. Ovaj kul retro model otvara doslovno bezgranične mogućnosti. Uz sjajne nove karakteristike, kao što su HD video zapis, ili impresivni Art filteri, i vi možete da napravite izvanredne fotografije. Njegovo 100% stabilizovano telo vam omogućava da napravite slike bez zamućenja uz bilo koji objektiv. Zahvaljujući kombinaciji SLR performansi i laganog dizajna, PEN vam pomaže da napravite inovativne slike i zabeležite trenutke koje želite da sačuvate od zaborava. Najveća demokratizacija u oblasti visoko kvalitetne fotografije, E-PL1 će biti dostupan od marta 2010.
Konstrukcija bez ogledala uz upotrebu visoke tehnologije znači da je PEN mali i jednostavan fotoaparat koji daje rezultate „kao veliki“. U tome je genijalnost E-PL1, koji je sada obogaćen sledećim novim karakteristikama: Live Guide, jednostavan za razumevanje i neopterećen tehničkim izrazima, 4 upečatljive boje: crna, bela, šampanj, i crvena, 6 Art filtera i ugrađeni blic.

Povezana vest:  CANON PREMIJERNO PREDSTAVIO OCÉ COLORADO NA 39. MEĐUNARODNOM SAJMU GRAFIČKE, PAPIRNE I KREATIVNE INDUSTRIJE GRAFIMA 2017

Promena ustaljenih pravila

Spoj između najnovijih tehnologija za vrhunske SLR performanse i udobnosti kompaktnog modela, PEN predstavlja potpuno novu klasu fotoaparata. Novi E-PL1 sa ugrađenim blicem poseduje Live MOS senzor od 12.3 megapiksela koji proizvodi prelepe i savršeno oštre fotografije i HD video zapise, dok TruePic V procesor za obradu slike garantuje superioran kvalitet slike pri osetljivosti od ISO 3200. Ugrađeni sistem za mehaničku stabilizaciju slike obezbeđuje zaštitu od podrhtavanja do 3 EV, bez obzira na objektiv koji koristite. Snimanje video zapisa u AVI formatu visoke definicije dostupno je pri brzini od 30fps i u rezoluciji od 1280x720p – i može da zabeleži do 7 minuta filma u jednom snimku. Sva ova vrhunska tehnologija u fotoaparatu džepnog formata.
Kada vam pomaže da napravite najbolje slike, novi Live Guide govori jednostavnim i lako razumljivim jezikom, koji vam omogućava da lakše nego ikada prođete kroz komplikovane efekte SLR fotoaparata, kao što je dubinska oštrina. Rezultate podešavanja možete da pogledate na HyperCrystal LCD ekranu, dijagonale 2.7”. Na primer, funkcija i – Enhance se stara da sve boje na slici budu živopisne i bogate. Automatski se primenjuje u kombinaciji sa i – Auto režimom, koji prepoznaje kakvu vrstu subjekta ili prizora snimate i vrši odgovarajuća podešavanja, a može se koristiti i samostalno. Funkcija e-Portret daje vašem subjektu brzi fejslifting koji prikriva nesavršnosti.

Povezana vest:  Najnoviji LG Optimus 3D Max telefon dostupan u Evropi

Zaključite kreativno sami

Bez obzira da li je u pitanju fotografija ili video zapis visokog kvaliteta, Olympus E-PL1 vam pomaže da zabeležite trenutke i prizore iz spoljašnjeg sveta i pritom oslobodite svoju maštu. Izaberite neki do šest Art filtera i napravite sopstvene kreativne fotografije ili HD filmove: na primer, Pop Art vam omogućava da napravite Endi Vorholovkse slike, dok novi filter, nežna sepia, daje slikama posebnu auru. Koristite funkciju AF praćenje da biste izoštrili sliku pokretnog subjekta ili postigli nešto što uobičajeni kamkorderi ne dozvoljavaju: poigravanje sa dubinskom oštrinom i uglom preglednosti što vam omogućava da napravite posebnu atmosferu i napravite slike u visokoj rezoluciji tokom spontane foto sesije. Micro Four Thirds sistem dodatno proširuje kreativne opcije jer omogućava upotrebu velikog broja izmenjivih objektiva koji je moguće dodatno proširiti putem adaptera. Novi objektivi su ultra-širokougaoni M. ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 (18-36mm*) i M. ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm F4.0-5.6 (28-300mm*) zum objektiv. Ovi ultra-lagani objektivi su za 50 i 70% manji od svojih Four Thirds rođaka (u poređenju sa zapreminom 18-180mm) i postižu niži stepen šuma, kao i veću brinu AF. Idealno skrojeni za PEN fotoaparat, ovi objektivi prave sjajne slike i video zapise ne otežavajući vašu torbu. Pojaviće se u prodaji krajem aprila, odnosno maja.
Priključak za dodatnu opremu nudi još veći broj kreativnih alternativa, kao što je povezivanje elektronskog tražila VF-2 ili Kompleta adaptera za mikrofon, koji predstavlja idealno rešenje za snimanje visoko kvalitetnog stereo zvuka. Kada završite posao, povežite fotoaparat sa televizorom preko HDMI ulaza, sedite, opustite se i na miru pregledajte svoje radove.

Povezana vest:  Kompanija Kaspersky Lab i festival Starmus dele zajednički cilj promovisanja nauke i obrazovanja u globalnoj zajednici

Zabavan fotoaparat, ozbiljni rezultati

Novi E-PL1 je ultimativna fotografska alatka: pojednostavljuje rad i tako omogućava čak i početnicima da se uključe u veliku ligu kvalitetnih video zapisa i fotografskih radova. U prodavnicama će se pojaviti od marta 2010, a na vama je samo da izaberete svoju omiljenu PEN boju.
Olympus PEN E-PL1 – najvažnije karakteristike: mali i stilizovani dizajn, izuzetno mali i lagan Micro Four Thirds sistem, stilizovan dizajn sa metalnim finišem i četiri boje