NewX1CarbonTouch Hero 04Novi ThinkPad X1 Carbon, najlakši ultrabuk od 14 inča na svetu

Lider PC računarstva, kompanija Lenovo na CES Sajmu potrošačke elektronike, predstavila je najnoviji dodatak svom portfoliju proizvoda treće generacije- ThinkPad X1 Carbon, najlakši ultrabuk od 14″ na svetu i ThinkPad 8, premijum tablet od 8 inča koji nudi puno PC iskustvo u pokretu. Lenovo takođe uvodi novi ThinkPad Onelink Dock Pro, poboljšanu rešenje dokinga kroz jedan kabel.
„Lenovo nastavlja da pomera granice dizajna i tehnologije težnjom da stvori najbolje proizvode na tržištu. Naša opsesija u potrazi za savršenstvom je rezultovala pametnijim uređajima dizajniranim da poboljšaju način na koji ljudi komuniciraju kod kuće i na poslu „, rekao je Peter Hortensius, viši potpredsednik i predsednik, Think Business Group, Lenovo. „ThinkPad Ks1 karbon pruža sajno korisničko iskustvo sa najboljim profesionalnim ekranom i novim interaktivnim metodama i predstavlja još jedan korak u našem putu ka PC plus eri. „

Redefinisanje profesionalnog

Novi X1 Carbon je lepa kontradikcija. Beskompromisno lagan, težak samo oko 1.27kg, ovaj uređaj je praktično neuništiv. Najlakši Ultrabook na svetu od 14 inča ima svu snagu i trajnost koju moderna profesionalna upotreba zahteva. Stvoren od istog materijala kao avioni i trkački automobili, X1 Carbon je sačinjen od karbonskih vlakana, koja teže manje od magnezijuma i aluminijuma, ali su jača od oboje.
X1 proizvodi imaju reputaciju da pomeraju granice, kako u dizajnu i upotrebljivosti.Novi X1 Carbon nije izuzetak. On se prilagođava načinu na koji korisnici rade zahvaljujući tehnologiji naredne generacije. Novi X1 Carbon karakteriše adaptivna tastatura, koja se dinamično podešava na osnovu softvera ili aplikacije kako bi se istakli najrelevantniji tasteri. Novi Ultrabook takođe integriše glas i kontrole pokretom, omogućavajući korisnicima da komuniciraju sa svojim PC računarom in a moderne i poznate načina .
Novi X1 Carbon takođe poboljšava pregledanje i iskustvo upravljanja dodirom. Novi ColorBurst Displej pruža oštriju, svetliju sliku na višim rezolucijama sa boljim uglovima gledanja za superiorni vizuelni doživljaj , bilo da korisnici prave prezentaciju ili gledaju omiljeni film. Za kroisnike koji su u pokretu, novi X1 Carbon koristi tehnologiju za brzo punjenje baterije, koje omogućuje punjenje do 80% za kraće od sat vremena. Uz 9 sata trajanja baterije (što je poboljšanje u odnosu na prethodnu generacije od preko 70%) i opcione ugrađene 4G sposobnosti ,novi X1 Carbon ima svu mobilnost i podržava povezivanje potrebno korisnicima koji sun a putu.
Za kupce kojima je potrebno unapređeno doking iskustvo, sa tankim i laganim uređajem, novi X1 Carbon koristi Onelink konektor koji eliminiše gužvu kablova . Ovo omogućava korisnicima da povežu napajanje, Gigabit Ethernet, i dual display podršku kroz jedan kabel preko ThinkPad Onelink doking rešenja.

Povezana vest:  Društvene mreže su najopasnija virtuelna „igrališta" za decu

Doking visokih performansi kroz jedan kabel

Novi ThinkPad Onelink Pro Dock kombinuje sve neophodne karakteristike i funkcije, uključujući napajanje kroz jednu kablovske veze sa Lenovo notebook računarima opremljenim Onelink konektorom. ThinkPad Onelink Pro Dock obuhvata više USB portova, audio i Ethernet veze i dual video podršku koja ne zahten drajver kroz DisplayPort i DVI na odabranim modelima. Integrisani adapter od 90w takođe obezbeđuje napajanje za notebook , podržava brzo punjenje i takođe može puniti i druge uređaje kao što su smart telefona.

Povezana vest:  Instagram prešao prag od milijardu korisnika

ThinkPad 8 – Tablet spreman za profesionalce sa tri moda

Premijum osmoinčni tablet napravljen od mašinski sečenog aluminijuma, kompaktan ThinkPad 8 dolazi opremljen tehnologijama koje su stručnjacima potrebne da bi bili uspešni. To je namenjeno onima koji žele više od svog prenosivog uređaja bez žrtvovanja mogućnost povezivanja na tastaturu i ekran za puno PC iskustvo. Tablet Mode namenjen je korišćenju u pokretu. Omogućeno je i jednostavno povezivanje sa opcionom bazom koja ima tastaturu, dok ili monitor za desktop mod rada. Okretanjem opcionog Quickshot poklopca preko tableta, lako se ulazi u Šator režim.
Korisnici mogu lako i intuitivno da snimite fotografije i video zapise i sa Quickshot poklopcem . Korisnici samo treba da pomere poklopac tableta da bi otkrili moćnu kameru od 8 MP kameru visoke rezolucije. Učinak mogu pregledati na svetlom ekranu dijagonale 8,3 inča rezolucije 1920×1200 i potom ih bežično preneti koristeći Miracast tehnologiju ili kabel, koristeći microHDMI port. Kao podrška punom PC iskustvu, ThinkPad 8 je opremljen najnovijim Intel Core Quad Bay Trail procesorom , do 128GB skladištenog prostora, microUSB 3.0 portom, LTE2 vezome i punom verzijom Windows8 Pro operativnog sistema za profesionalne potrebe .
Kompanije se mogu opredeliti za razne usluge i podržana rešenja koja najbolje odgovaraju njihovim potrebama. U SAD i Kanadi Lenovo nudi naprednu garanciju ili nadogradnju čime se podiže lestvica na podršci iskustva tableta. Ova nadogradnja omogućava zamene tableta sledećeg radnog dana, nakon utvrđivanja da tablet klijenta ne radi. Zamena ima isti serijski broj kao i originalni tablet čime se olakšava kompanijama da prate svoje proizvode.

Povezana vest:  Samsung 2022 QLED i Lifestyle televizori dobili sertifikate za zaštitu očiju, bezbednost i preciznost prikaza boja od strane vodećih svetskih instituta

Lenovo Servisi nude integrisana rešenja

Sveobuhvatni portfolio Lenovo softverskih rešenja čine sastavni i značajni deo vrednosti za svaku kompaniju. POsvećeni korisnicima, kvalitetu i odzivu, Lenovo servisi nude inovativna i integrisana rešenja koja obezbeđuju maksimalnu produktivnost. Produžetak garanije, unapređenja, zaštita od slučajne štete i slični servisi pomažu korisnicima da što uspešnije prmeoste razlike izeđu potrošača i biznisa.

Cene i dostupnost
ThinkPad X1 Carbon modeli imaju cenu osnovnog modela od $1299 i biće dostupni krajem januara.
OneLink Dock Pro je več dostupan za $179.
ThinkPad 8 convertibilni tablet ima cenu osnovnog modela od $399 a najprodavanijih od $429 i biće dostupni krajem januara.