HalflajfPredstava: „HALFLAJF“ u nastavku POZORIŠTA PONEDELJKOM

Cena ulaznice: 200 dinara, uz đačku knjižicu u prodaji 100 ulaznica po ceni od 100 dinara!

Dom omladine Beograda nastavlja veoma popularan program POZORIŠTE PONEDELjKOM, posvećen omladinskom pozorišnom stvralaštvu. Publici će se, 28. aprila od 20 časova u Velikoj sali DOB predstaviti Fakultet umetnosti Priština – Kosovska Mitrovica, sa predstavom „Halflajf“, po tekstu Filipa Vujoševića.
Režiju, dizajn svetla i izbor muzike potpisuje Aleksandar Đinđić, a u predstavi igraju: Matija Ristić – Krivi, Jelena Orlović – Mila, Maja Jovanović – Milenica, Nenad Stanojević – Bole, Branko Gostović – Kiler Zvezdara. Snimatelj i dizajner zvuka je Dino Dolničar, a autor grafike Sava Spasić.
Ciljevi projekta „Pozorište ponedeljkom“ su pružanje mugućnosti mladima da kažu šta žele putem pozorišta kao umetničke forme društvenih komunikacija, razvijanje kulturnih potreba među mladima, podsticanje na aktivnosti mladih koje su usmerene ka umetnosti, građenje posebnog stila provođenja slobodnog vremena, kao i postavljanje određenih standarda pozorišta za mlade.
Halflajf je savremeni srpski komad koji problematizuje fenosmen video igrica. Ova predstava prati petoro mladih ljudi između 15 i 28 godina koji su zaokupljeni igricom “Kaunter strajk“ i pripremaju se za turnir koji ih očekuje. Filip Vujošević, pisac komada likove smešta u podzemni prolaz metro stanice “Vukov spomenik“. Besmisleni prostor stanice stvorio je nove besmislene prostore igraonica i hodnika gde likovi provode sve svoje slobodno vreme – oni su ili u igraonici ili na stepeništu ili u garaži, čime ih autor odvaja od stvarnog sveta i života koji se odvija mimo njih. “Halflajf“ ironizuje ovakav način života i navodi publiku ne na empatiju, već na besmislenost problema koji su za likove ove drame pitanje “života i smrti“.
Predstava je izvedena prvi put u junu 2013. kao deo ispita druge godine glume, klase prof. Boška Dimitrijevića i asistenta Aleksandra Đinđića. Predstava je učestvovala na međunarodnom festivalu studentskih pozorišta “Urban fest“ u Nišu, gde je studentkinja Maja Jovanović dobila nagradu Carica Teodora za glavnu žensku ulogu, kao i na drugim domaćim festivalima.
Aleksandar Đinđić rođen je 05.10.1980. godine u Nišu. Diplomirao na Fakultetu umetnosti – Priština (Zvečan) 2007. godine ulogom Ivana u predstavi „Nada iz ormara“ (tekst Darko Lukić, režija Jelena Bogavac) u Zvezdara teatru u Beogradu. Igrao u profesionalnim pozorištima Srbije tokom i po završetku studija. Od školske 2008/2009. godine zaposlen na Fakultetu Umetnosti Priština – Zvečan. Igrao u brojnim predstavama širom Srbije.

Povezana vest:  KRALJEVAČKO POZORIŠTE GOSTUJE 12. APRILA NA SCENI “RAŠA PLAOVIĆ”