rok-momenti-pozivnicaIzložba fotografija „Rok momenti 2014“
 
Izložba „Rok momenti“ biće otvorena u četvrtak, 15. maja u Domu omladine Beograda na kojoj će šest autora predstaviti izbor najboljih fotografija iz opusa nastalih na rok koncertima i festivalima širom Srbije u poslednjih nekoliko godina.
Autori su Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković sa prijateljima, a to su Raša Milojević, Zoran Mojsin, Nemanja Đorđević i Miloš Milojević.
Ova postavka predstavlja foto-dokumentaciju koncertne aktivnosti rok muzičara sa domaće i strane scene i raznolikost izraza šest autora – fotografa, pripadnika tri različite generacije, sa ciljem da se podstiče, razvija i afirmiše rokenrol kultura i rok fotografija širom Srbije.
Posle dugogodišnjeg rada, dobijenih nagrada na polju rok fotografije, više uspešnih izložbi širom bivše Jugoslavije i niza samostalnih izložbi, Vartabedijan i Milojković su prevashodno opredeljeni za dokumentovanje rok koncerata.
Međutim, oni su se odlučili za novu koncepciju projekta „Rok momenti“, a to je saradnja sa autorima rok fotografije iz drugih gradova.
Ideja projekta je povezivanje fotografa različitih generacija iz različitih gradova zemlje koji su svojim angažmanom kroz izložbenu aktivnost doprineli novom umetničko-likovnom pogledu na jedan specifičan fotografski žanr.
Povezana vest:  Obnovljeni Seviljski berberin premijerno 14. aprila