Izlozba RECIKLAZAStudenti iz Ex Yu u zajedničkom projektu – spoj reciklaže i savremene umetnosti u KomBank Art holu

Više od 30 studenata iz Ex Yu regiona udružilo se u zajedničkoj „zelenoj“ misiji – Kako od reciklažnog materijala stvoriti umetnička dela? Kostimi i instalacije od recilažnog materijala, skice i video radovi studenata iz Beograda, Ljubljane i Zagreba, biće predstavljeni na izložbi „Reciklaža“, koja će biti otvorena u KomBank Art holu, u Makedonskoj 29, u ponedeljak 9. juna u 18h.
Izložba je rezultat međunarodne saradnje tri fakulteta iz regiona: Fakulteta za dizajn iz Ljubljane, Tekstilno tehnološkog fakulteta iz Zagreba i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.
Studenti i profesori fakulteta iz regiona biće gosti Fakulteta primenjenih umetnosti tokom trajanja izložbe u KomBank Art holu, koja će biti otvorena do 20. juna.

Povezana vest:  Spoj reciklaže i savremene umetnosti u KomBank Art holu

O regionalnoj saradnji

Saradnja tri fakulteta datira od 2009. godine, kada su studenti scenskog kostima FPU i profesorka Ljiljana Petrović učestvovali sa svojim radovima na Međunarodnom festivalu „Influence“ u Kopru. Nastavila se 2013. godine, kada su profesorke i kostimografkinje Ljiljana Petrović i Mateja Benedetti održale umetničke radionice „Kostim kao objekat i asesoar“ na Tekstilno tehnološkom fakultetu. Eksponati sa ovih radionica bili su izloženi 2014. godine u reprezentativnoj galeriji „Karas“ u Zagrebu i naišli su na odličan odziv javnosti.

Povezana vest:  Sasvim nov pristup dijeti - "Pravilna linija ishrane - zvanični kuvar" u prodaji od 25. marta