Tako-mi-shvatamo-vlast-PlakatPredstava „TAKO MI SHVATAMO VLAST“ u nastavku akcije „POZORIŠTE PONEDELJKOM“ u Domu omladine Beograda

Dramska sekcija Četvrte gimnazije postoji i radi već skoro celu deceniju. Okuplja učenike svih uzrasta ove škole i podržava talenat, kreativnost, samostalnost, upućuje u pisanje dramskih tekstova i razvija smisao za pozorišne umetnosti uopšte. Deo ove amaterske družine nekada su bili danas uspešni glumci ili studenti FDU-a, dok neki bivši članovi nastavljaju saradnju sa sekcijom kroz aktivnu glumu u nekim predstavama ili pomažu sarađujući sa početnicima. I pored oskudnih uslova za rad, iza ove sekcije stoji tridesetak uspešnih predstava, od kojih su neke bile premijerna izvođenja tekstova, a neke su se igrale u humanitarne svrhe.
Predstava “Vlast“ autorski je tekst profesorke Nikoline Radović, koja je i osnivač i koordinator ove sekcije, urađen po motivima istoimene Nušićeve nedovršene komedije.
Tekst je osavremenjen ambicioznom i energičnom režijom mladog studenta pozorišne režije Nikole Isakovića, koji je zajedno sa profesorkom Radović učinio da učenici izađu iz klasične realistične postavke teme vlasti i korumpiranosti. Mnoge scene potpuno nadilaze izlizanu kritiku društva i opsesije pojedinca vlašću, ali vrlo provokativno postavljaju ovaj problem u ponovno središte našeg interesovanja, tako da ova predstava zapravo prikazuje jedno zanimnjivo, mladlačko, kreativno i kritičko delo koje na novi način obrađuje univerzalni problem ljudske pohlepa za vlašću.

Povezana vest:  Izložba ZLATNI ALBUM – Modne slike predsedničkog para Jugoslavije 1952 – 1968. od 2. jula u Muzeju 25. maj

POZORIŠTE PONEDELJKOM U DOMU OMLADINE BEOGRADA.

Ponedeljak, 16. jun 2014. u 20:00
DOB//Amerikana

ena ulaznice: 200 dinara, uz đačku knjižicu u prodaji 50 ulaznica po ceni od 100 dinara.

Teatar 4, dramska sekcija Četvrte gimnazije, po motivima nedovršene komedije Branislava Nušića.

Tekst: profesor Nikolina Radović. Režija: Nikola Isović i Nikolina Radović.

Igraju:
Bojana Popara – gospa Mica
Nikola Obradović – rođak Arsa
Stefan Uzunović – ministar Toza – Svetozar
Milan Pelivanović – tast Miloje
Mihajlo Ristić – kum Sava
Natalija Kostić – kuma Cana
Ana Bogdanović – Leposava
Istok Totić – školski, opozicija
Katarina Eldhart – tašta Slavka
Uroš Mikić – kritičar
Jovana Nikolić – džoker
Bojana Tomanović – narod
Katarina Mančić – narod
Milica Ivanović – Mira šalteruša

Povezana vest:  Draganu Velikiću svečano uručena Ninova nagrada