identitet kalicaninHumanitarni projekat „Identitet“ Dušana Kaličanina

U Kući kulture (Terazije 34) ove nedelje biće predstavljen nesvakidašnji umetnički projekat „Identitet“ autora Dušana Kaličanina. Kao glumac, baletski igrač, komunikolog, provokator i idejni tvorac ove neobične izložbe, Dušan Kaličanin uz pomoć svoje moći transformacije pomera granice, te bežeći od stereotipa koje nam društvo nameće odgovara na pitanje „Ko sam ja?“. Kao jezik komunikacije koristi modnu fotografiju gde je upravo on u glavnoj ulozi modela I to pred objektivima naših najboljih modnih fotografa kao što su Miša Obradović, Andreja Damjanović, Nemanja Maraš, Jovana Mladenović…Ova provokativna izložba pokreće ozbiljno pitanja Identiteta iz drugačijeg, neobičnog ugla, a pored umetničkog karaktera „Identitet“ ima za cilj i podizanje svesti o obolelima od retke bolesti: bulozne epidermolize.
-Posetioci će biti u prilici da vide fotografije nastale u periodu od 2002. do danas. Od nagog do horor izdanja. „Identitet“ može da inspiriše, nekog da iritira, ali nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Ono što je veoma važmo jeste I humanitarni karatkter ove izložbe – podizanje svesti o obolelima od retkih bolesti, kakva je bulozna epidermoliza i prikupljanje pomoći za iste. – ističe Kaličanin.
Izložba je u Beogradu otvorena 19-20.9.2014. kada se seli u unutrašnjost Srbije, a potom i region.

Povezana vest:  69. GODINA MALOG POZORIŠTA „DUŠKO RADOVIĆ" I PREMIJERA PREDSTAVE ZA MLADE „VELIKI ODMOR"