Noc istrazivacaNOĆ ISTRAŽIVAČA U UŠĆE SHOPPING CENTRU
Izložba o srpskim naučnicima kao uvod u manifestaciju

Talasanje mora i planina, pravljenje robota i izvođenje pravih naučnih čarolija samo su deo onoga što najmlađe posetioce UŠĆE Shopping Centra očekuje 26. septembra u okviru pete Noći istraživača. Kao uvod u manifestaciju, od sutra, 20. septembra, i sledeće nedelje biće postavljena i velika izložba koja prati prvi album za sličice sa likovima srpskih naučnika, nazvan „Odlepi na nauku“. Velikani naše naučne scene tako će deci biti predstavljeni na potpuno nov način uz sakupljanje sličica i učešće u izložbi ilustracija iz albuma.
Ovogodišnja Noć istraživača biće u znaku zaljubljivanja mališana u nauku. Postavke namenjene najmlađim posetiocima predstavljaju nesvakidašnji i nikad zabavniji sudar nauke, ljubavi i znanja. Svi zainteresovani moći će da talasaju okeane i pomeraju planine u okviru postavke „Kako da se najmlađi zaljube u geografiju“, a uz pomoć naučnika sa Geografskog instituta „Jovan Cvijić“ i uzbudljivih izobata i izohipsi, dečaci i devojčice zasukaće rukave i praviti predele koje sami zamisle.
Oni koji više vole zabavu u kući, uživaće u pravom laboratorijskom otkrivanju tajni koje kriju naše kuhinje, spavaće sobe, kupatila. „Kako da se najmlađi zaljube u fiziku i hemiju“ je postavka koja od naših domova pravi laboratorije neslućenih mogućnosti. Ljubitelji šrafova, mehanizama i kompjutera svoje ćoše pronaći će u postavci „Kako da se najmlađi zaljube u robotiku“ gde će ih zabaviti i edukovati saradnici Centra za robotiku Instituta „Mihajlo Pupin“. Buduće matematičarke i matematičari takođe će imati priliku da uz pomoć likovnog, hemije i fizike istraže matematičku okolinu, a na tom putu pridružiće im se brojne šarene kockice i novčići.
Svi navedeni sadržaji mališanima će biti dostupni od 17 do 22 časa.

Povezana vest:  Gala koncert u Narodnom pozorištu 2. jula zatvara sezonu