Iskra Bela Miloradovic u Diznilendu 2BUDI odveo Iskru u Diznilend

Devojčica Iskra Bela Miloradović, koja je ovogodišnja dobitnica „Munjevitog Krinfolionа“ – Grаn-prija Međunаrodnog bijenаlа umetničkog dečjeg izrаzа (BUDI), upravo je sa svojom mamom došla iz Diznilenda gde se prema njenim rečima provela fantastično.
Ona je put u u evropski Diznilend (sa svojim pratiocem) osvojila kao dobitnica Grаn-prija za najbolji rad 5. Međunаrodnog bijenаlа umetničkog dečjeg izrаzа, koji je ove godine održan u organizaciji Kulturnog centra Pаnčevа od 16. maja do 16. juna pod sloganom SNOVI SU DA SE PRATE!
„Za mog dragog krilatog Krinfoliona: U Parizu i Diznilendu je bilo fantastično. Diznilend je bio prelep. Rolerkosteri su bili stvarno zabavni, ali mi se najviše sviđa hologramska šetnja sa pacovčićima iz crtanog filma ‘Ratatuli’, a u samom Parizu mi se najviše sviđa crkva Notr Dam i jedan lepi park. Hvala vam svima što ste izabrali baš moj rad i priredili mi ovaj divni put“, oduševljeno je rekla devetogodišnja Iskra po povratku iz Diznilenda.
„Iskra je dokaz da prateći svoje snove možete stići daleko. Mi se nadamo da će Iskra jednoga dana u svojoj bogatoj biografiji kao prvu stavku imati da je pobedila na našem Bijenalu“, izjavio je ovim povodom umetnički direktor Bijenala Branislav Radovanović.
Na konkurs 5. Međunаrodnog bijenаlа umetničkog dečjeg izrаzа (5. BUDI) pristiglo je ove godine čak 2.130 dečijih radova iz Srbije, SAD, Engleske, Rusije, Singapura, zemalja ex-Yu regiona…, četiri puta više nego za prethodni Bijenale. Stručni žiri, koji je imao veoma težak zadatak, proglasio je najbolje radove u 7 kategorija i naravno dobitnika Grаn-prija Bijenala – „Munjevitog Krinfolionа“, koji je osvojila devetogodišnja Iskra Bela Miloradović iz Beograda. Iskra je pored Grаn-prija osvojila i fenomenalnu nagradu – put u evropski Diznilend (sa svojim pratiocem).
Tokom mesec dana, koliko je trajao ovogodišnji Bijenale, Pančevo je postalo grad umetnosti i grad dece, koja su bila aktivni učesnici Bijenala, ali u isto vreme su uživala i u pozorišnim predstavama, filmovima, koncertima i drugim sadržajima koji su specijalno za njih organizovani. Raznovrsni program BUDI-ja sastojao se iz nekoliko segmenata: filmskog, književnog, muzičkog, pozorišnog, ekološkog i teorijskog. Gost domaćin BUDI-ja ove godine bila je ambasada SAD čija kultura je predstavljena u okviru pomenutih segmenata.
Više o Međunаrodnom bijenаlu umetničkog dečjeg izrаzа – BUDI možete pronaći na sajtu Kulturnog centra Pаnčevа: www.kulturnicentarpanceva.rs
BUDI podržavaju Grad Pančevo, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Ambasada SAD, ali i brojne ugledne institucije, inostrani kulturni centri, pozorišta… U organizaciju BUDI-ja uključene su i ostale gradske institucije uz veoma veliku podršku uprave Grada Pančeva.

Povezana vest:  U prodaji knjiga „Prste da poližeš" autorke Anabel Karmel, u izdanju Izdavačke kuće „Evro Book"