agataU prodaji dva uzbudljiva slučaja čuvenog Herkula Poaroa
 
Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena, dok je Herkul Poaro pored Šerloka Holmsa i Megrea u panteonu besmrtnih književnih detektiva.
U svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs možete kupiti dva uzbudljiva slučaja popularnog detektiva Agate Kristi „Tajanstveni događaj u Stajlsu“ i „Lord Edžver je mrtav“.
U ovom izdanju predstavljamo vam „Tajanstveni događaj u Stajlsu“ s prethodno izostavljanim poglavljem i uz komentar Džona Karena, izuzetnog poznavaoca dela Agate Kristi.
„Tajanstveni događaj u Stajlsu“ je prvi roman Agate Kristi o čuvenom Herkulu Poarou. Knjiga od koje je sve počelo – majstorski način da se upoznamo s njenim vrhunskim detektivom i njegovim legendarnim sposobnostima razrešavanja zločina.
Kroz „Tajanstveni događaj u Stajlsu“ saznajte ko je otrovao bogatu Emili Ingltorp i kako je ubica uspeo da uđe u njenu sobu zaključanu iznutra i da otuda neopažen umakne? Osumnjičenih ne manjka u otmenoj staroj kući Stajls kort – od muža s kojim se otrovana dama nedavno venčala i koji joj je u svemu ugađao, preko njene dvojice pastoraka, njene odlučne družbenice i poverenice, pa do lepuškaste štićenice koja radi u bolničkom dispanzeru. Na pozornicu prvi put stupa nezaboravni belgijski detektiv da na svoj neprevaziđeni način povede istragu o tajanstvenom slučaju.
„Lord Edžver je mrtav“ je jedan od najomiljenijih detektivskih romana svih vremena. Lord Edžver je pronađen mrtav. Policija je zbunjena. Lordova žena, lepa glumica koja već neko vreme živi razdvojena od njega, viđena je kako ulazi u njegovu radnu sobu neposredno pre nego što mu je kucnuo poslednji čas – a sam Herkul Poaro ju je čuo kako se hvališe planom da se „otarasi“ muža.
Ipak, kako je moguće da je ledi Edžver ubila muža kad se u istom tom trenutku nalazila na večeri u povećem društvu? Slučaj je tako neobičan da gotovo prevazilazi čak i Poaroove detektivske sposobnosti.
Agata Kristi je napisala osamdeset detektivskih romana i zbirki priča, devetnaest pozorišnih komada, dva memoarska dela i šest ljubavnih romana pod pseudonimom Meri Vestmakot.
U pisanju detektivske proze prvi put se okušala dok je za vreme Prvog svetskog rata radila u jednom bolničkom dispanzeru. Već u svom prvencu, naslovljenom „Tajanstveni događaj u Stajlsu“, stvorila je sada legendarnog Herkula Poaroa. Potom je u romanu „Ubistvo u vikarijatu“, objavljenom 1930. godine, uvela među čitalaštvom mnogo voljenu gospođicu Džejn Marpl. Od ostalih likova koji se pojavljuju u više njenih romana tu su Tomi i Mrvica Beresford, privatni detektiv Parker Pajn i detektivi Skotland jarda viši inspektor Batl i inspektor Džap.
Povezana vest:  ODRŽANA ONLINE AUDICIJA ZA UČEŠĆE U NOVOJ PREDSTAVI ZA MLADE MALOG POZORIŠTA „DUŠKO RADOVIĆ“