DSC 0701
Održana promocija knjige „Božićna bajka“ Zorice Kuburović
 
„Božićna bajka“, nova knjiga Zorice Kuburović, predstavljena je u utorak, 23. decembra, u Delfi Caféu u SKC-u pred mnogobrojnim posetiocima i mališanima iz Doma za decu i omladinu „Jovan Jovanović Zmaj“, koji se nalazi u Braće Jerković 119 na Voždovcu.
O divnim božićnim bajkama na promociji su govorili akademski slikar Zoran Čalija, glavna urednica Svetosavskog zvonca Radmila Mišev i autorka Zorica Kuburović.
Uoči predstojećih praznika, Zorica Kuburović je donela „Božićnu bajku“ kako deci tako i odraslima. To su divne i neobične bajke, stare i nove, koje će patuljci i vile podeliti s vama u Božićno veče uz predivne ilustracije Sare Ilić Gorgiev.
Osnivač slikarske škole i likovne radionice Zoran Čalija istakao je da među mladim i talentovanim slikarima ima i dosta maštovitih školaraca i da je jako važno učiti decu da budu kreativna, da se bave pisanjem i slikanjem.
Radmila Mišev je glavna urednica pravoslavnog dečjeg časopisa Svetosavsko zvonce ali i autorka mnogih priča za decu koje su prevedene na ruski, francuski i engleski jezik. „Kroz svoje priče u časopisu Svetosavsko zvonce trudim se da utičem na edukaciju mladih, ali to na žalost nije dovoljno. Priče Zorice Kuburović mnogo su značajnije za decu ali i za odrasle. Bajke imaju veliku vrednost i nisu samo zabava za mališane – one ih na prihvatljiv način uvode u stvaran svet i uče ih razlici između dobra i zla“, istakla je Radmila Mišev.
Zorica Kuburović ukratko je uvela sve prisutne u radnju: „Patuljački princ Aleksandar Decimus u potrazi za avanturom pronaći će jednu vilu, nove priče, mnogo prijatelja i pravu, veliku ljubav. Svi likovi stvarno postoje, neki u realnom životu, neki u mašti – a na vama je da otkrijete koji su koji.“
Zorica je istakla da je inspiraciju za bajku kao i likove pronašla baš u Domu za decu i omladinu „Jovan Jovanović Zmaj“.
Akademski slikar Zoran Čalija je sve prisutne zabavio pesmom koju je otpevao i odsvirao na svojoj gitari.
Ako niste znali, bajke jesu stvarne. Ko ne veruje, neka pročita baš ovu.
Povezana vest:  Razumevanje i prevazilaženje razlika u delima Barbare i Alana Piza