Radovi studenata FPUOtvorena izložba radova od recikliranih limenki studenata Fakulteta primenjenih umetnosti
 
Nakon velikog interesovanja publike u decembarskom predstavljanju, posetioci manifestacije „Aprilski susreti“, koja se održava u SKC-u, imaju priliku da još jednom pogledaju izložbu radova od recikliranih limenki 60 studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, koja je nastala u saradnji sa Apatinskom pivarom, u okviru edukativnog projekta „Reciklirajte i Vi“.
Radovi predstavljaju slobodne forme načinjene od limenki i priručnih materijala, a motivi su svakodnevno urbanog i angažovanog karaktera.
Cilj radionice autora profesora Marka Lađušića je da se, u saradnji sa Apatinskom pivarom, realizuje kompleksan projekat čiji će radovi ukazivati na značaj recikliranja limenki koje kasnije mogu da posluže i kao sredstvo umetničkog izražaja. Beograđani su izložbu imali priliku da pogledaju u okviru predstavljanja projekta, u decembru 2014. godine, u Mikser House-u.
„U okviru edukativne kampanje „Reciklirajte i vi“, koju Apatinska pivara realizuje već osmu godinu zaredom, trudimo se da ukažemo na značaj reciklaže i kolika je upotrebna vrednost svake limenke, kao i da se njen životni vek ne završava nakon prve upotrebe. Samo tako možemo doprineti racionalnijem korišćenju resursa, ali i zaštiti životne sredine.“ – istakla je Sanja Ivaniš, menadžerka Apatinske pivare.
Fakultet primenjenih umetnosti već drugu godinu zaredom predstavlja izložbu radova „Reciklaža“ studenata Fakulteta primenjenih umetosti, u okviru manifestacije „Aprilski susreti“, zahvaljujući pomoći Apatinske pivare koja je omogućila visokokvalitetnu umetničku produkciju projekta.
„Drago mi je što nastavljamo započetu veoma uspešnu saradnju sa Apatinskom pivarom u edukaciji i izlagačkoj delatnosti studenata. Tema Reciklaža je univerzalna i potpuno prihvatljiva u umetničkim procesima te je, kao takva, odlična veza između Fakulteta i Pivare.“ – izjavio je prof. Marko Lađušić, sa Fakulteta primenjenih umetnosti i vođa projekta.
Tradicionalno, Apatinska pivara kroz brojne projekte ukazuje na značaj reciklaže, a ova izložba predstavlja jednu u nizu aktivnosti u okviru edukativne kampanje „Reciklirajte i vi“. Kampanja je pokrenuta 2008. godine, a do sada su realizovane brojne akcije, kao što je „Koš za reciklažu“ na festivalima Supernatural, Green Days i Jelen Live, akcije prikupljanja limenki na Beer Fest-u i u Guči, kao i edukativne radionice na kojima su se građani lično upoznali sa prednostima reciklaže, ali i kako da od limenki naprave brojne korisne predmete.
Povezana vest:  Atelje 212 obeležava svoj Dan pozorišta 12. novembra