orgulje_logoOrgulje u Beogradu od 30. maja do 27. juna

 

 

Kulturni centar Beograda organizuje od 30. maja do 27. juna pet koncerata u pet crkava, želeći da na taj način orguljama vrati scenski sjaj, da ukaže na podatak da Beograd još uvek nema koncertnu dvoranu sa orguljama, kao i da uvede publiku u program jubilarnog, Desetog međunarodnog festivala „Dani orgulja – Dies organorum”, koji će se održati od 2. do 12. jula.

Povezana vest:  Otkazane kulturne manifestacije Beogradskog irskog festivala planirane za vikend

Program „Orgulje u Beogradu” realizovaće se svake nedelje u 20 časova. Prvi koncert održaće se 30. maja u crkvi Vaznesenja blažene djevice Marije u Zemunu, drugi 6. juna u crkvi Svetog Antuna na Crvenom krstu, treći 13. juna u crkvi Svetog Petra u Makedonskoj 23, četvrti 20. juna u crkvi Sv. Ćirila i Metodija na Banovom brdu, a peti 27. juna u crkvi Krista Kralja u Krunskoj 23.

Povezana vest:  Koncert beogradskog Merry Gospel hora

Na pet junskih koncerata u pet beogradskih crkava, koje će izvoditi učenici odseka za orgulje MŠ „Stanković”, studenti orgulja Fakulteta muzičkih umetnosti, kao i iskusni orguljaši, u ambijentu crkava njima će se pridružiti i glasovi učenika muzičkih škola Beograda, sopran Aleksandre Alivojvodić, kao i brojni gosti na violini, harfi, violončelu, udaraljkama, kontrabasu. Na programu je veoma raznovrstan repertoar, od baroka do 20. veka, velikana svetske muzičke baštine: Baha, Hajdna, Hendla, Vivaldija, Mocarta, Tartinija i drugih .

Povezana vest:  Knjiga "Medicina budućnosti" Tomasa Šulca u prodaji od 21. jula