grey-front-lgPočela prodaja novog nastavka „Pedeset nijansi“

Britanska autorka planetarno popularne trilogije „Pedeset nijansi“ E L Džejms proslaviće rođendan svog glavnog junaka objavljivanjem nove knjige u seriji „Grey“ koja će, kako se čini, biti instant bestseler.

Izdavač Vintage Books navodi da je potražnja romana, ispričanog iz ugla Kristijana Greja, u skladu sa potražnjom cele trilogije koja je prodata u svetu u preko 125 miliona primeraka.

Povezana vest:  Peta sezona baletske umetnosti iz Boljšoja i od ove jeseni u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Izdavač je za današnji početak prodaje romana pripremio milion primeraka.

„Grey“ je bio najtraženija e-knjiga u pretplati za Kindl a očekuje se da će potražnja skočiti kada se u knjižarama pojavi štampano izdanje. Roman će u Britaniji biti objavljen i u prevodu na španski, ali i kao audio knjiga.

Džejmsova je početkom meseca iznenada obelodanila da je napisala još jednu knjigu serijala. Tada je rekla da su je na to podstakli fanovi koji su želeli da čuju priču o erotskoj vezi milijardera sa tajnom i naivne studentkinje iz Grejovog ugla.

Povezana vest:  Svečani program otvaranja 8. BUDI festivala

„Kristijan je komplikovan lik i čitaoce su uvek fascinirali njegovi motivi i želje“, rekla je Džejmsova o zgodnom 27-godišnjem milijarderu sa problematičnom prošlošću i naklonošću ka nastranom seksu.

Prema prvom romanu serijala „Pedeset nijansi: Siva“ snimljen je film sa Džejmijem Dornanom i Dakotom Džonson koji je od februara u bioskopima zaradio više od 500 miliona dolara. U planu su filmske adaptacije i druga dva nastavka.

Povezana vest:  Koncert Dejane GOLOČEVAC i Jasne TUCOVIĆ u Guarneriusu

Trilogiju „Pedeset nijansi“ u Srbiji je objavila beogradska Laguna.