pozoriste-na-terazijama

Teatar na Terazijama – kraj i početak sezone na festivalima

Pozorište na Terazijama završava večeras svoju sezonu gostovanjem na festivalu „Teatar u tvrđavi“ u Smederevu sa predstavom „Ženidba i udadba“.
Narednu sezonu započinje 14. septembra učešćem na festivalu „Mokranjčevi dani“ u Negotinu sa predstavom „Grk Zorba“, najavio je naš jedini muzički teatar.
Tokom uspešne sezone, u kojoj je proslavilo 65. rođendan, ovo pozorište je izvelo 163 predstave, uvek pred punim salama.
Obeleženi su jubileji predstava: 50. izvođenje mjuzikla „Glavo luda“, 150. izvođenje muzičke melodrame „Dva mirisa ruže“ i čak 250. izvođenje hit predstave „Cigani lete u nebo“.
Jedina, ali izuzetna premijera izvedena je na Svetski dan pozorišta (27. marta) – dugo očekivani svetski hit „Mamma Mia!“, u koprodukciji sa slovenačkom kompanijom Prospot d.o.o. Ovaj mjuzikl sa numerama grupe „ABBA“ od prvog dana je stvorio redove na blagajni.
Veliki ansambl „Mamma Mia!“ je početkom leta gostovao u Tivtu na otvaranju festivala „Purgatorije“ i dobio ovacije oduševljene publike. Crnogorski mediji bili su puni hvale za kvalitet tročasovnog mjuzikla, profesionalizam, izuzetnu energiju, entuzijazam i posvećenost glumaca, pevača, igrača, hora i orkestra Pozorišta na Terazijama, ističe se u saopštenju.

Povezana vest:  Posebno izdanje "Tesline pošiljke" Vanje Bulića u prodaji od srede