Kad-su-cvetale-tikve

Treće izdanje romana „Kad su cvetale tikve“

Za manje od mesec dana otkako je objavljen u „Laguni“, roman Dragoslava Mihailovića „Kad su cvetale tikve“ objavljen je u dva izdanja, a treće izdanje je u štampi.

Roman „Kad su cvetale tikve“ ima oblik monološke ispovesti: nekadašnja bokserska nada sa Dušanovca Ljuba Sretenović seća se događaja s kraja četrdesetih i početka pedesetih godina koji su ga nagnali da i protiv svoje volje emigrira u Švedsku i proguta gorku pilulu života u tuđini. Po rečima profesora Vladete Jankovića, „osnovna linija zapleta tiče se zbivanja u Ljubinoj porodici i njegovoj sportsko-ljubavničkoj karijeri, ali je sve to određeno i oplemenjeno pozadinom širih društvenih zbivanja. Mihailovićev roman je tako postao jedno od prvih umetničkih dela koja su dodirnula temu Informbiroa.“

Povezana vest:  Promovisan novi roman Svetislava Basare „Anđeo atentata"

„Laguna“ je sa našim proslavljenim piscem sklopila ugovor o izdavanju njegovih sabranih dela u 12 knjiga. Do kraja avgusta očekuje se objavljivanje knjige „Petrijin venac“ , a do kraja godine i dveju zbirki priča: „Uhvati zvezdu padalicu“ i „Lov na stenice“. Tokom 2016. i 2017. godine „Laguna“ će objaviti i preostalih osam knjiga iz književnog opusa Dragoslava Mihailovića: zbirke priča „Frede, laku noć“ i „Preživljavanje“, romane „Gori Morava“, „Zlotvori“, „Treće proleće“, „Jalova jesen“ i „Čizmaši“ , i sabrane drame „Uvođenje u posao“.

Povezana vest:  Nove slikovnice poznatih švedskih autora u izdanju Kreativnog centra