101 cinjenica - zamkovi

Sve što školarci žele da znaju u osam zanimljivih edukativnih knjiga

U izdanju Lagune od petka, 24. jula u prodaji edukativne knjige za male školarce.

Zakorači u fascinantni svet ilustrovanih knjiga koje predstavljaju najzanimljivije i najvažnije podatke raznih oblasti iz svih krajeva sveta.

„101 činjenica koju treba da znaš o životinjama“
Uđi u zapanjujući svet životinja i upoznaj se sa pojedinostima o fauni svih staništa. Od afričke savane do polarne klime, saznaj koja stvorenja naseljavaju svaku oblast na planeti i kako žive. Upoznaj najokrutnije, najneobičnije, one koji ostaju neprimećeni… Sve ono što bi ljubitelj životinja trebalo da zna, uz najbolje slike i zanimljivosti.

„101 činjenica koju treba da znaš o srednjovekovnim zamkovima“
Otkrij fascinantni svet srednjovekovnih zamkova: kako se živelo u ovim spektakularnim tvrđavama, njihove odbrambene sisteme i tajna oružja i ko su bili njihovi stanovnici. U ovoj knjizi naći ćeš najvažnije podatke, kao i najbolje slike i mnoštvo neobičnih činjenica.

Povezana vest:  Otvoren 10. Bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI  

„101 činjenica koju treba da znaš o ljudskom telu“
Kreni na uzbudljivo putovanje ljudskim telom, najsavršenijom mašinom na svetu. Saznaj kako rade najvažniji organi i kako se obavljaju vitalne funkcije, od kretanja do varenja ili reprodukcije. Otkrij sve najzabavnije podatke, praćene slikama na kojima su prikazani svi detalji i zapanjujuće zanimljivosti.

„101 činjenica koju treba da znaš o dinosaurusima“
Uroni u uzbudljivi svet dinosaurusa, tih neobičnih stvorenja koja su naseljavala našu planetu pre više miliona godina. Saznaj kako su izgledali, šta su jeli i kako su se razmnožavali, sa kojim životinjama su delili teritoriju i kako su evoluirali do svog misterioznog istrebljenja. Ovde su svi podaci potrebni da bolje upoznaš ove zadivljujuće životinje, kao i sjajne slike i bezbroj zanimljivosti.

Povezana vest:  Akcija " Čitaj obogati sebe"

„101 činjenica koju treba da znaš o Egiptu“
Upoznaj istoriju Egipta, velike drevne civilizacije koja je ostavila mnoštvo nerešenih misterija. Otkrij ulogu piramida, ko su bili najmoćniji faraoni i kako je moguće da su neke mumije savršeno očuvane do današnjeg dana. U ovoj knjizi naći ćeš ključne podatke i mnogo zanimljivosti, kao i slike koje pokazuju kakvi su bili i kako su živeli stari Egipćani.

„101 činjenica koju treba da znaš o čarobnjacima i mitološkim bićima“
Uroni u neverovatni svet magije i fantastičnih bića koja žive u najstarijim legendama. Upoznaj moćne čarobnjake, najužasnija stvorenja i zagonetna bića koja izazivaju čuđenje i strah. Podatak po podatak, uz bezbroj zanimljivosti i živopisnih slika, otkrićeš da se često iza mita krije uzbudljiva priča.

Povezana vest:  Predstava "Ljubavno pismo" dvestoti put na sceni Atelje 212

„101 činjenica koju treba da znaš o gusarima“
Ova knjiga uvešće te u uzbudljivi svet gusara, korsara i bukanira, gde ćeš, jednu za drugom, otkriti sve njihove tajne: njihove navike i način života, njihovu ulogu u istoriji, gusare koji su stekli slavu… Sve najvažnije podatke, zajedno sa slikama i još mnogo zanimljivosti.

„101 činjenica koju treba da znaš o hororu“
Zakorači u jezivi svet užasa u ovoj knjizi koja nam predstavlja najstrašnije likove iz svih krajeva sveta. Upoznaj legend o najstravičnijim događajima koje su se usmeno prenosile, uz upečatljive slike i mnoštvo neobičnih činjenica.

Otkrij fascinantni svet koji ti nudi osam ilustrovanih i zanimljivih knjiga koje će se od petka, 24. jula naći u prodaji u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs, kao i na sajtu www.laguna.rs.