bela princeza-filipa gregori

„Bela princeza“ ekskluzivno na štandu Lagune

Kraljica istorijskih romana živopisno prikazuje dvor Henrija VII i Elizabete od Jorka.
„Bela princeza“ je peti roman Filipe Gregori iz serijala „Rodbinski ratovi“ u koje spadaju naslovi „Bela kraljica“, „Crvena kraljica“, „Ledi Rivers“ i „Ričardova kraljica“. Knjiga se ekskluzivno može kupiti na Laguninom štandu, a od srede 4. novembra biće u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Ova raskošna tapiserija živopisno prikazuje Henrijev i Elizabetin dvor. Detaljno oslikani likovi uz neosetno preplitanje istorijskih činjenica s maštom pretvoreni su u neodoljivu epsku priču. Ljubitelji tjudorskih romana kojima nikad nije dosta ove literature, zaljubiće se u knjigu „Bela princeza“.

Povezana vest:  Završava se manifestacija "Dani Sarajeva u Beogradu"

Elizabeta od Jorka žali za svojim ljubavnikom Ričardom III pošto ga je u bici na Bosvortskom polju ubio njegov lankasterski suparnik Henri Tjudor. Čim se domogao krune, Henri je učvrstio svoj položaj zatraživši Elizabetinu ruku.
Dok Elizabeta poslušno rađa tjudorskog sina naslednika i trpi muževljevu sumnjičavost prema svojim jorškim rođacima, njena majka Elizabeta Vudvil kuje osvetničke planove. Koristeći svoje jorške veze, ona potajno podržava ustanak protiv Henrija.
Kad sazna za zaveru, Henri baca svoju taštu u zatočeništvo i pokušava da uhvati vođu pobune – koga on naziva „dečakom“ – čije pristalice tvrde da je on istinski jorški naslednik. Ali kada kralj zarobi prevaranta, koji veoma podseća na Elizabetinog nestalog brata princa Ričarda, čitav dvor se uskomeša a Elizabeta je prinuđena da bira između odanosti svojoj porodici ili mužu.

Povezana vest:  Jubilej drame „Ženski orkestar“ – deset godina od premijere

Izvanredna i složena serija romana – ne samo u istorijskom pogledu već i po psihološkoj građi likova, ondašnjim političkim zapletima i stapanju stvarne i zamišljene istorije. Kod Filipe Gregori priča u potpunosti oživljava… Zbog toga je ona kraljica ovog žanra.

Od srede 4. novembra knjigu „Bela princeza“ možete naći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Povezana vest:  Premijera drame "Trpele" u BDP-u