Dom omladine Pancevo 40 godina

Dom omladine Pančevo slavi 40 godina rada

Dom omladine Pančevo proslaviće 40 godina rada, koncertom kamernog ansambla „Kamerata“, 18. decembra u dvorani „Apolo“, a na programu će biti muzika Astora Pjacole.
Grad Pančevo osnovao je Dom omladine Pančevo 1975. godine, sa ciljem organizacije edukativnih i kulturno-zabavnih programa za mlade u Pančevu, podseća se u saopštenju te institucije.
„Dom omladine je trebalo negde da se smesti i ljudi iz Komiteta omladine i vlasti ocenili su da je zgrada Ruske bolnice najzgodnija. Oni su dobro ocenili da bi trebalo da se napravi jedna kompleksnija kulturna ponuda za mlade, da se na bolji način podstiče i razvija talenat kod određenih struktura i da se postigne veći nivo u sferi omladinske zabave i omladinskog kreativnog delovanja, objasnio je prvi direktor Doma omladine Pančevo Stojan Boškov.
Od osnivanja do danas, zaživele su značajne manifestacije koje su postale tradicija Doma omladine, a koje pronose dobar glas o Pančevu.
Među njima se izdvajaju „Ex-Teatar Fest“, „Etno glas“, „In Treš Festival“, „FreeDom Fest“, kao i projekti „Škola crtanja“, zbornik poezije „Rukopisi“, omladinski informator „Draft“.
„Dom omladine Pančevo predstavlja primer dobre prakse u Srbiji, kako udruženja i organizacije mladih funkcionišu i kako rade. To nam jeste cilj i želja i za budućnost, da svi koji su korisnici Doma omladine, a i oni koji to nisu, mogu tačno znati koje sadržaje mogu naći u Domu omladine“, izjavila je direktorka te ustanove Marija Jević.

Povezana vest:  Kupiš jednu, čitaš dve knjige Vulkan izdavaštva