sara i legenda

Dva Lagunina romana u najužem izboru za nagradu Politikinog Zabavnika

Romani „Sara i zaboravljeni trg“ Zorana Penevskog i „Legenda o neosvojivom gradu“ Gordane Maletić izdvojeni su u najuži izbor za nagradu Politikinog Zabavnika koja se dodeljuje za najbolje delo namenjeno mladima. Žiri koji je među najbolja dela u 2015. godini uvrstio ova dva romana iz Lagunine bogate produkcije knjiga namenjenih mlađoj publici čine Jasna Vlajić-Popović, predsednik, Slobodan Giša Bogunović, Predrag J. Marković, Nebojša Bradić i Petar Milatović.

Povezana vest:  Festival B_Tour - viđenje grada novim očima!

U „Legendi o neosvojivom gradu“ Gordana Maletić, dobitnica najprestižnijih nagrada za književnost za decu, nadahnuta vizantijskom istorijom i mitologijom, raskošno oživljava mitski grad Bogdanu i njegove živopisne junake koji će se naći pod strašnom opsadom i neverovatnim iskušenjima.

„Sara i zaboravljeni trg“ filozofski je i psihološki roman za decu u kojem će uživati svi ljubitelji književnosti. U potrazi za svojom bakom na čudesnom trgu kojeg se niko ne seća, uz brojne smešne epizode, maštovite susrete i jezičke igre, Sara istovremeno traga za nečim dubokim i suštinskim što će odrediti njeno detinjstvo, a nakon susreta sa onim ko upravlja trgom koji svi zaboravljaju dogodiće se nešto sasvim neočekivano…

Povezana vest:  Dobitnici „Malog princa“ o putu ka savremenoj publici