sekspirov buntovnik

Istorijski roman „Šekspirov buntovnik“ od subote u prodaji

Roman o koreografu scenskih borbi Vilijama Šekspira!Od pisca bestselera „Grad zvani Armagedon“ stiže zanimljiv i zabavan roman smešten u elizabetansko doba. „Šekspirov buntovnik“ K. K. Hamfriza je istorijski avanturistički roman prepun intriga, obmana, pobuna, politike, ljubavi i rata koji će čitaoci romana K. Dž. Sansoma obožavati.

London, 1599.

Grad na ivici revolucije…

On je poslednja, možda i najveća ljubav kraljice Elizabete – Robert Devero, erl od Eseksa. Nenadmašni vitez, smeli vojnik… i čovek kog Džon Louli, najbolji engleski mačevalac, svesrdno izbegava. Jer Džon poznaje i drugačijeg erla – lakomislenog melanholika – i prečesto je boreći se uz njega stavljao život na kocku.Džon želi samo da ga ostave na miru kako bi ponovo osvojio srce voljene žene, zbližio se sa svojim sinom i postavljao scenske borbe u londonskom veličanstvenom novom pozorištu Glob. Da bi to postigao, mora da izbegava i Eseksa i njegovog nemilosrdnog protivnika Roberta Sesila, kao i da ostane na slobodi kako bi pomogao svom najstarijem prijatelju Vilu Šekspiru da dovrši komad koji mu preti uništenjem: Tragediju Hamleta.No Džona uskoro u dvorske spletke uvlači sama Elizabeta. Odaslan u beznadežni rat u Irskoj, Džon je prinuđen da odigra svoju ulogu u smrtonosnoj igri vlasti, politike i pobune.Od uličnih borbi u Sadarku, preko zasede u Irskoj, do još veće pretnje u palati, pred Džonom Loulijem postavlja se pitanje može li on biti – ili ne biti – čovek koji bi mogao da spasi Englesku.Smešten u romantični elizabetanski London, ovaj roman nije samo istorijski i avanturistički koji nudi špijune, kraljicu, mačevaoce, već nas uvodi i u svet pozorišta, ili preciznije u dela Vilijama Šekspira. A ove godine se navršava 400 godina od njegove smrti.Kris Hamfriz je britanski glumac, romanopisac i dramski pisac. Čitava porodica mu je glumačka. Rođen je u Torontu, do sedme godine živeo je u Los Anđelesu, a zatim u Velikoj Britaniji. Glumio je u mnogim filmovima i televizijskim serijama. Pod imenom K. K. Hamfriz objavio je nekoliko istorijskih romana i dela za mlade. Živi u Vankuveru sa ženom i sinom.

Povezana vest:  „Dunavfest” od 31. avgusta do 11. septembra na Beogradskoj tvrđavi

Knjigu „Šekspirov buntovnik“ od subote, 23. januara možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.