Anonimni-Pesnici-5-Plakat

„Anonimni pesnici 5“ u Domu omladine Beograda

U Domu omladine Beograda od aprila počinje peti ciklus besplatne pesničke radionice „Anonimni pesnici“, namenjene neafirimisanim ljubiteljima poezije, najavio je DOB.
Radionica će biti održana od 3. aprila do juna 2016. godine (ukupno deset dvosatnih termina), nedeljom od 19 do 21 čas.
Broj učesnika je ograničen, a radionica je namenjena uzrastu od 18 do 35 godina.
Učešće je besplatno, ali su prijave obavezne putem mejla: [email protected]. Rok za slanje prijava je 20. mart.
Posle četiri uspešno završene pesničke radionice, kroz koje je prošlo oko 40 polaznika, od kojih su se neki trajno zaljubili u poeziju, a neki započeli trajna prijateljstva, Dom omladine Beograda poziva mlade koji vole poeziju i žele da je pišu, da se prijave i budu deo nove grupe koja će dva meseca u nepromenljivom sastavu zajedno raditi.
Dobro su došli i oni koji misle da ne umeju da pišu ili to nisu nikada probali, ali žele da se izraze kroz poeziju.
Cilj radionice je da okupi zaljubljenike u poeziju, koji će se pod vođstvom mentora, ali i u razmeni mišljenja i pesničkih iskustava sa drugim polaznicima, kreativno razvijati i učiti tehnici pisanja pesama.
Mentorka radionice je Ognjenka Lakićević, pesnikinja (dve zbirke poezije „Ispod stepeništa“ i „Ulubljenja“) i pevačica grupe „Autopark“.
Pisane prijave treba da se sastoje od motivacionog pisma veoma slobodne forme u kome će kandidati obrazložiti zašto se prijavljuju, zašto bi voleli da bude deo radionice, i zašto (žele da) pišu.
Potrebno je poslati i nekoliko svojih pesama. U slučaju da kandidat do sada nije pisao, mora biti veoma ubedljiv u motivacionom pismu.
Organizatori će izabrai kandidate za koje ocene da su najzainteresovaniji za rad i za koje im se učini da bi najviše dobili od radionice, a samim tim i najviše pružili ostalim učesnicima kroz grupni rad.
Dom omladine Beograda je tokom proleća i jeseni 2014. i 2015. godine organizovao četiri ciklusa radionice „Anonimni pesnici“, pod vođstvom Ognjenke Lakićević.

Povezana vest:  Sve je spremno za najsjajniju noć u Srbiji