KUNST HAUS WIEN 2016 Fassade Foto Eva Kelety 001

Bečka Kuća umetnosti beleži 3,5 miliona posetilaca

Bečka Kuća umetnosti kao jedan od muzeja u sastavu Bečkog Holdinga ove godine slavi 25-godišnji jubilej uz brojna iznenađenja za posetioce i raznovrstan program.
Ovaj muzej koji je osmislio čuveni bečki umetnik Fridensrajh Hundertvaser čuva u sebi obuhvatnu stalnu postavku ovog umetnika vizionara, jedinstvenu u celom svetu, i svoje specijalne izložbe posvećuje fotografiji 20. i 21. veka. Kuća umetnosti se 2015. godine iznova pozicionirala sa sadržajem „eko-muzeja“ i otvaranjem novih izložbenih površina. U proteklih 25 godina je održano 90 međunarodnih izložbi koje je posetilo preko 3,5 miliona posetilaca, samo u 2015. godini je prodato 148.000 ulaznica, od čega je oko 16.000 bilo dece i mladih prethodne godine.
Povodom jubileja posetioce očekuje obuhvatan program. Kuća umetnosti organizuje diskusije sa renomiranim savremenicima Fridensrajha Hundertvasera u saradnji sa bečkom televizijom W24, predstavlja novu publikaciju o Hundertvaseru, četvorodelno foto-izdanje o Hundertvaseru, novu godišnju porodičnu ulaznicu za muzej, organizuje „šetnju sa Hundertvaserom“, jubilarnu izložbu bečkog fotografa Petera Dreslera i takozvanu „porodičnu subotu“.

Povezana vest:  Provokativna i fascinatna studija o bogu - "Bog: Ljudska istorija" Reze Aslana u prodaji

PHOTO: Eva Kelety