Slavni Hoze Muhika, bivši predsednik Urugvaja, stigao je danas popodne na Mećavnik, u goste Emiru Kusturici.

Gospodin Muhika u Srbiju je došao kako bi u ponedeljak, 27. juna, svečano otvorio prvi Sajam knjiga u Andrićgradu koji se održava do 06. jula. Zemlja počasni gost je Urugvaj, država koja će za vreme trajanja Sajma knjiga u Andrićgradu moći da predstavi svoju kulturu i izdavačku delatnost.

Povezana vest:  BAUSHTELLË BALKAN TEMPLE uspešno sagrađen na Kalemegdanu

– Oduševljen sam ovim putem, Srbija fantastično izgleda iz vazduha, najviše me podseća na Baskiju – rekao je Muhika za „Iskru“, odmah pošto je sleteo na Mećavnik, probao pogaču i medovaču.

Uz slogan “Reči lete, knjige ostaju“, svetkovina knjige u Andrićgradu potvrdiće neprolaznu vrednost pisane reči, a uz savremenu domaću i svetsku izdavačku produkciju, posetiocima će biti predstavljen prateći program organizatora i učesnika, koji će kroz tribine, promocije i predstavljanje pisaca, težište staviti na pokretanje aktuelnih književnih, kulturoloških i društvenih pitanja. Sagovornici na sajamskim tribinama su istaknuti savremeni autori: Matija Bećković, Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković.

Povezana vest:  "Čekamo sneg" nova slikovnica Jasminke Petrović

Sajam knjiga u Andrićgradu, uz Hoze Muhiku, svečano će otvoriti predsednik RS Milorad Dodik i reditelj Emir Kusturica, u ponedeljak, 27. juna od 17h.