Tihomir StanicTihomir Stanić dobio nagradu publike na festivalu u Zagrebu

 

Na 34. festivalu „Dani satire“ Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu nagradu publike „Ivo Serdar“ za najbolje prihvaćenu ulogu od publike, dobio je glumac Tihomir Stanić za ulogu Anđelka u predstavi Beogradskog dramskog pozorišta “Falsifikator” , saopšteno je danas iz BDP-a.

Predstava „Falsifikator“ po tekstu i u režiji Gorana Markovića izabrana je za 34. festival „Dani satire“ koji se održao u organizaciji Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu od 4. do 17. juna. Festival je takmičarskog karaktera i od osnivanja 1976.godine okuplja najbolja komediografska i satirička dela hrvatske pozorišne produkcije, kao i istaknutih produkcija iz inostranstva.

Povezana vest:  Ovacije za Milutina!

Predstave u zvaničnoj konkurenciji bira selektor a domaća i inostrana pozorišta ravnopravno učestvuju u konkurenciji za nagrade. Tročlani žiri dodeljuje 16 nagrada „Zlatni smijeh“ i specijalne nagrade.

Na festivalu u Zagrebu BDP je prethodnih godina osvojilo nagrade sa predstavama „Dugo putovanje u Jevropu“ Stevana Koprivice u režiji Egona Savina 1988.godine i „Eling“ Sajmona Benta u režiji Marka Manojlovića prošle godine.

Povezana vest:  Lana Vasiljević i Eva Maria Šartmiler u januarskom fokusu online platforme „Na drugi pogled”