Najizvođenija opera u istoriji Metropolitena je upravo Pučinijevo delo „Boemi“, koje će u okviru programa Metropoliten na bis biti prikazana u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Centeru subotu, 27. avgusta sa početkom od 19 časova.

Posetioci bioskopa Cineplexx i ljubitelji operske umetnosti, imaće priliku da pogledaju uzbudljivu mladu postavku opere „Boemi“ koja našla se u klasičnoj produkciji Franka Zefirelija. Italijanski tenor Vitorio Grigolo igra strastvenog pisca Rodolfa, a fenomenalna Kristin Opolais kao njegova nezasita ljubavnica Mimi. Suzana Filips peva koketu Muzetu i Masimo Kavaleti je slikar Marselo. Postavku vodi dirigent u usponu, Stefano Ranzani.

Povezana vest:  Booka objavila novi roman Bekima Sejranovića

Zanimljivo je napomenuti da su Pučinijevi “Boemi” nastali u direktnoj konkurenciji sa “Boemima” Ruđera Leonkavala, a danas se smatra da je upravo Leonkavalo napravio originalni zaplet. Ruđero Leonkavalo napadao je Pučinija da je on prvi odlučio da se bavi ovom tematikom; međutim Pučinijev rad je već bio poodmakao, pa nije želeo da ga prekine. Obojica su završili svoje opere, ali publici svih vremena se više dopala Pučinijeva opera, dok je Leonkavalova gotovo pala u zaborav. Pučinijevi “Boemi“ ušli su u redovni i nezaobilazni repertoar svih operskih kuća i postali omiljena opera mnogih redovnih posetilaca. Ipak, mnogi kritičari danas govore o nepravdi koju je Leonkavalovo delo doživelo, ističući i činjenicu da su u Milanu obe verzije “Boema” čak izvođena u isto vreme u Teatru Liriko i u Teatru dela Verme. 

Povezana vest:  Otvorena izložba rok fotografija “HEROES: Hajsbert Hanekrot i Goranka Matić” u Galeriji DOTS

Karte za operu „Boemi“ u okviru programa Metropoliten na bis su dostupne na blagajnama bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center po ceni od 1.200 dinara po predstavi.

Više informacija može se naći na www.cineplexx.rs.