narodno_pozoriste_beogradKoncert „Od klasike do džeza“ na sceni „Raša Plaović“

Kamerni orkestar „Novi gudači“, čiji su svi članovi iz orkestra Opere Narodnog pozorišta, održaće koncert pod nazivom „Od klasike do džeza“ u nedelju, 27. juna, na Sceni „Raša Plaović“, najavljeno je danas iz nacionalnog teatra.

Program koncerta obuhvata dela od Baroka do današnjih dana, a solisti su harfistkinja Milena Stanišić i violinistkinja Vesna Jansens.

Povezana vest:  Najlepše knjige za najmlađe čitaoce uz dodatnih 20% popusta

Orkestrom će dirigovati Zorica Mitev-Vojnović, a na programu će biti dela Mocarta, Čajkovskog, Debisija, Elgara, Geršvina, Maskanjija, Sarasatea. Kamerni orkestar „Novi gudači“ čine gudači koji muziciraju bez dirigenta, a imaju za programski cilj izvođenje dela kamerne muzike u svim vrstama ansambala, od dua do kamernog orkestra.

Imajući u vidu i šire zahteve, koji se postavljaju kamernom orkestru, proširujući sastav, uz saradnju sa dirigentima i gostujućim solistima, postižu veliku raznolikost programa.

Povezana vest:  Duhovite crtice iz svog i drugih života Vanje Bulića

Rad kamernog orkestra 2008. godine obnovila je Jansensova, koja je koncertmajstor Beogradske opere i vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.