Izložba „Šta je ostalo?“

///Izložba „Šta je ostalo?“

Izložba „Šta je ostalo?“

Izložba „What is left?“ („Šta je ostalo?“) biće otvorena 22. septembra u izložbenom prostoru Q21 Muzejskog kvarta u Beču. Izložba istražuje alternativne životne modele u vremenu globalnih ekonomskih, društvenih i vojnih kriza. Prikazani radovi tematizuju na koji način individua u sistemu, u kome su mnoge životne sfere predefinisane, može da stvori alternativne životne modele i usprotivi se načinu razmišljanja i delovanja koji preovlađuje u jednom društvu.

Povezana vest:  Istorijska pobeda u Briselu: Novi Sad je Evropska prestonica kulture!

Koje mesto zauzimaju alternativne životne prakse koje se kreću u marginalizovanom socijalnom okruženju i u javnosti često nemaju mogućnost artikulacije? Postavlja se pitanje na koji način se kulturološka raznolikost može umetnički afirmisati kako bi delovala protiv jednoličnih formi postglobalnog razmišljanja. Šta je ostalo od utopija poslednjih decenija, od „levičarskog pokreta“ i kako nas aktuelne političke tendencije primoravaju da promenimo način razmišljanja o očekivanjima za budućnost?

Povezana vest:  Okončan porodični spor oko vlasništva nad Asteriksom

Linija izložbi „slobodni prostor Q21 izložbeni prostor“ organizuje se u saradnji sa Ministarstvom za Evropu, integracije i spoljne poslove kao i drugim partnerima u zemlji i inostranstvu.

www.q21.at

PHOTO:  WienTourismus/Christian Stemper

By | 2016-09-16T21:54:03+00:00 septembar 16th, 2016|Kultura|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.