tajne_price-mirjana_novakovic_vZbirka „Tajne priče“ sastoji se od pet novih pripovedaka Mirjane Novaković i dve novele koje su prvi put izašle 1996. pod nazivom „Dunavski apokrifi“.

Mirjana Novaković je naša poznata i nagrađivana spisateljica. Njene pripovetke su ili fantastične ili teže fantastici. Dok se poigrava žanrovima, zaokupljena je osobenim antropološkim angažmanom – ispitivanjem ljudske prirode.

Povezana vest:  Sutra počinje 45. „Borina nedelja“

U zemlji u kojoj glavni putevi i dalje idu drumovima iz vremena Rima, nije čudo što će junakinja jedne od priča uzviknuti: „Nema bekstva iz zemlje koja pripada Carstvu. NIKADA.“ Bez obzira da li ih prate šnauceri zakrvavljenih očiju, ili švercuju svemoćne pilule u Budimpeštu, ili u novosadskoj mećavi traže srušenu kafileriju, junaci ovih pripovedaka spremni su na sve, pa treba da budu spremni i čitaoci jer ih na kraju puta čeka iznenađenje. I što junaci sve više otkrivaju, i sve više razumeju, opasnost je veća jer njihovi protivnici ne samo što su vešto skriveni, već su i nemilosrdni.

Povezana vest:  Opera „Lovci na bisere" u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Mirjana Novaković objavila je zbirku priča „Dunavski apokrifi“ i romane: „Strah i njegov sluga“, „Johann’s 501“ i „Tito je umro“. Priče i romani Mirjane Novaković objavljeni su na francuskom, engleskom, nemačkom, ruskom, grčkom, bugarskom i makedonskom jeziku.

Zbirku „Tajne priče“ Mirjane Novaković možete pronaći od 13. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Povezana vest:  Najnoviji roman nobelovke Toni Morison "Dom"